Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, ca "viziunea" sa despre ingrijirea batranilor este ca aceasta sa se faca, in proportie majoritara, la domiciliu, si nu in centre, iar rudele care au grija de varstnici sa fie platite pentru asta.

Potrivit ministrului, acest lucru ar insemna externalizarea serviciilor de ingrijre a batranilor, respectiv "implicarea mai activa a ceea ce inseamna societate civila", conform Mediafax.

"Vorbim despre linii de ingrijire a persoanelor varstnice, care ar trebui sa se axeze mai mult pe ingrijire la domiciliu. Viziunea mea este sa mergem mai mult pe ingrijre la domiciliu. Sunt o serie de programe, pe care le-am gasit prin fonduri europene, de sprijinire a tututror intreprinzatorilor, ca sa putem sa finantam acesti angajatori", a mai spus Rovana Plumb.

In acelasi context, ministrul Muncii a spus ca persoanele care ingrijesc rude varstnice trebuie sa primeasca sprijin financiar, la fel cum se intampla in cazul celor care iau in ingrijire copii.

Citeste si:
Romania imbatraneste: scade ponderea persoanelor tinere
Romania imbatraneste: scade...

Sursa foto: Asistenta batrana, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
In ultima zi de mandat, Dancila a numit un nou sef la Antifrauda