Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, retinut in noaptea de sambata spre duminica de DNA, asista la perchezitiile care au loc la casa lui de la Ciolpani, judetul Ilfov, alte perchezitii derulandu-se la primarie, institutii din subordine si sediile unor firme, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Procurorii DNA fac perchezitii la locuinta lui Oprescu, la care asista si primarul general.

La Primaria Capitalei se fac perchezitii la departamentele de licitatii, economic si tehnic. Alte perchezitii au loc la institutii din subordinea primariei, respectiv la Administratia Cimitirelor si la Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" de la Mogosoaia.

In total, in acest dosar sunt efectuate duminica perchezitii in 13 locuri din municipiul Bucuresti si judetele Bacau, Calarasi si Ilfov, din care trei sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, precizeaza DNA.

La sediul DNA, au inceput sa fie aduse la audieri mai multe persoane, printre care angajati ai primariei.

Citeste si:
Rise: Floreasca a irosit UN SFERT din banii pentru arsi
Rise: Floreasca a irosit UN...

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de DNA, sambata noapte, pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denuntatori.

Primarul ar fi primit cei 25.000 de euro sambata de la seful unei institutii din primarie, care ar fi intermediat mita.

"In perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti", se arata in ordonanta de retinere a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Citeste si:
Partenera lui Oprescu, instalata fara concurs manager la Universitar
Partenera de viata a lui...
Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Spitalul Universitar, o bomba cu ceas. Medicii, cu pumnul in gura