Zilnic, 150 de elevi vor lua o masa calda si vor fi ajutati sa-si faca temele de la scoala de voluntarii filialelor de Cruce Rosie din Botosani, Dolj si Hunedoara. In plus, 60 dintre copii vor merge o data pe an in tabere de vara gratuite. De asemenea, tinerii cu varste cuprinse intre 14 – 20 de ani si parintii acestora pot participa o data pe saptamana la activitati socio-educationale precum sesiuni de consiliere individuala si de grup, cursuri de calificare, cursuri de operare PC, sesiuni de incluziune pe piata muncii, cursuri de prim ajutor etc , conform Mediafax.

“In Romania lipsurile materiale reprezinta cel mai invocat motiv al abandonului scolar. Imposibilitatea de a plati rechizitele copiilor, hainele si incaltamintea, lipsa hranei sunt factori care ii determina pe parinti sa renunte la scolarizarea copiilor lor. Prin acest proiect incercam sa acoperim aceste lipsuri materiale si sa acordam o sansa reala la educatie copiilor proveniti din familii nevoiase”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Actiunea face parte din proiectul “Incluziunea sociala a copiilor si tinerilor din Romania cu sprijinul si implicarea comunitatii - Centre comunitare de zi pentru copii si tineri din comunitati dezavantajate in trei zone din Romania”, finantat de Fundatia Velux prin Crucea Rosie Daneza.

Citeste si:

Fundatiei Velux va finanta centrele pana la sfarsitul lunii septembrie 2017. Pentru continuarea finantarii, la nivelul fiecarui centru comunitar a fost infiintat un Consiliu consultativ format din reprezentanti ai autoritatilor locale, investitori locali, parinti si cadre didactice care au misiunea de a gasi resursele necesare continuarii activitatilor socio-educative ale centrelor dupa incheierea finantarii.

Miercuri va acea loc deschiderea Centrului Comunitar de Zi din Craiova, urmata joi de deschiderea Centrului comunitar de zi din orasul Lupeni. Cel de-al treilea Centru comunitar de zi va fi inaugurat la Botosani pana la sfarsitul lunii februarie.

Sursa foto: Mediafax Foto