Regele Mihai este internat de cinci zile intr-o clinica medicala din Lausanne si se afla "intr-o stare de accentuata slabiciune fizica", a comunicat, vineri, Biroul de Presa al Majestatii Sale Regele Mihai I.

"Majestatea Sa Regele Mihai I se afla internat, de cinci zile incoace, intr-o clinica medicala din Lausanne. Din motive de respect fata de suferinta Majestatii Sale, numele clinicii nu va fi facut public. Regele este intr-o stare de accentuata slabiciune fizica si primeste tratament permanent. Starea sa este, pana in acest moment, stationara si medicii sunt de parere ca evolutia prezinta relativa stabilitate", precizeaza sursa citata, conform Mediafax.

Regina Ana se afla in resedinta privata din Elvetia si a fost informata de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. "Regina este intr-o stare de sanatate stabila si urmeaza un tratament obisnuit varstei Majestatii Sale", a mai comunicat Biroul de Presa al fostului suveran.

"Margareta, Custodele Coroanei si Principele Radu vad in fiecare zi pe Majestatile Lor si raman in continuare in Elvetia, alaturi de Rege si Regina. Principesele Romaniei, fiicele Majestatilor Lor, vor programa in zilele care urmeaza deplasari in Elvetia pentru a-si vedea parintii. Ele sunt zilnic in legatura cu familia si urmaresc, cu tristete si cu speranta, evolutia starii de sanatate a tatalui lor", se mai spune in informarea transmisa prin intermediul Secretariatului Regal.

"Custodele Coroanei multumeste tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de incurajare Regelui Mihai si Reginei Ana. Familia Regala este miscata de profunzimea simtamintelor oamenilor fata de Rege si Coroana, precum si de decenta si respectul cu care mass-media a reflectat tristul si ingrijoratorul eveniment", se mai spune in comunicat.

Citeste si:
Regina-Mama Elena va fi reinhumata la Curtea de Arges
Regina-Mama Elena va fi...

Regele Mihai a decis sa se retraga din viata publica in urma deteriorarii starii de sanatate si a unei interventii chirugicale suferite in Elvetia.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ministrul propus al sanatatii: Prima criza este cea a rezidentilor