Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va reintroduce, in 1 mai 2016, traseul turistic cu autobuze double-decker, Bucharest City Tour. Linia turistica va fi deschisa pana la toamna, iar autobuzele vor fi dotate cu ghid audio in limbile romana, engleza, franceza si italiana.

Un adult va platit pentru o astfel de excursie 25 de lei, in timp ce pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani tariful este de 10 lei pe bilet. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit.

RATB va pune la dispozitia turistilor patru astfel de autobuze, fiecare cu o capacitate de 77 de locuri. Aceste autobuze vor circula pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Sos. Kiseleff si Piata Presei.

RATB utilizeaza in prezent un parc circulant de 690 de autobuze, adica 69% din totalul celor 1.000 disponibile. Din acest total, parcul imobilizat ajunge la 214 autobuze, cu defecte tehnice sau tamponari (urmari ale accidentelor de circulatie) aflate in diverse stadii de reparatie. Restul autobuzelor sunt in perioada de reparatii curente, in urma reviziilor tehnice.

In privinta tramvaielor, parcul circulant efectiv este de 256 din totalul de 475 de tramvaie (54%), in timp ce numarul celor nefunctionale este de 219.

Citeste si:
Linia turistica bucuresteana de autobuze supraetajate va fi relansata
Linia turistica bucuresteana...

Din numarul total de tramvaie, 297 au gradul de uzura de peste 100%, 82 au un grad de uzura intre 75-100%, 54 – un grad de uzura intre 50-75%, 32 intre 25-50% si numai 10 tramvaie sunt aproape noi.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
S-a redeschis linia turistica Bucharest City Tour