Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, referitor la procedura de achizitie a “Cuminteniei Pamantului”, ca daca “s-ar fi cautat cum trebuie”, s-ar fi gasit documentele care sa ateste ca este deja proprietatea statului roman, aceasta opera trebuind recuperata, dar printr-o procedura “legala si transparenta”.

Intrebat ce se va intampla cu cele doua ordonante care privesc “Cumintenia Pamantului”, Liviu Dragnea a spus: “Ele vor avea rapoarte in comisii si vor ajunge in plen. O sa asteptam rapoartele comisiilor. Acolo trebuie o analiza serioasa, sa vedem care au fost procedurile de achizitie. Au fost respectate prevederile legale, cum s-au facut negocierile, adica sunt niste intrebari care au fost ridicate in ultimele luni si la care trebuie sa dam raspuns”, informeaza News.ro.

Presedintele PSD a continuat afirmand ca, din cate a inteles el, “daca s-ar fi cautat cum trebuie, s-ar fi gasit documentele care atestau ca este deja proprietatea statului roman”. “Aceasta opera, ca si altele, trebuie sa fie recuperata, dar printr-o procedura legala si transparenta. Ceea ce s-a facut acolo nu a fost nici legal, nici transparent, dar comisiile de specialitate vor analiza lucrul asta”, a completat presedintele PSD.

Chestionat daca va incuraja Guvernul sa cumpere opera, Liviu Dragnea a raspuns negativ.

“Eu nu incurajez asa ceva, nu am incurajat nici ce a facut guvernul trecut. Pana la urma a incasat niste bani si nu stiu cum sa-i dea inapoi la oameni. Nu incurajez ca un guvern sa se implice in asa ceva, sa promoveze aceasta colecta nationala, sa stranga o suma de bani pe care sa nu mai stie cum sa o dea inapoi. Pune un semn de intrebare asupra guvernului acestei tari”, a conchis presedintele Camerei Deputatilor.

Citeste si:
"Cumintenia Pamantului": Cati bani s-au strans pana in acest moment
"Cumintenia Pamantului":...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dragnea: "Cumintenia Pamantului", un simbol pentru guvernul tehnocrat