Decalajul veniturilor intre generatiile din Europa a crescut semnificativ in detrimentul tinerilor si, fara o politica adecvata, "o intreaga generatie ar putea sa nu isi mai revina niciodata", se arata intr-un studiu publicat de Fondul Monetar International (FMI), scrie Agerpres.

Potrivit FMI, incepand din 2007 inegalitatea medie a veniturilor in Uniunea Europeana a ramas, in general, stabila insa o analiza mai atenta a datelor arata ca aceasta aparenta stabilitate este rezultatul a doua tendinte opuse: veniturile tinerilor cu varsta intre 18 si 24 de ani au scazut dupa 2007 din cauza somajului in timp ce veniturile persoanelor cu varsta de peste 65 de ani au crescut cu 10% deoarece pensiile lor au fost mai bine protejate.

"Pentru a reduce riscul ca tinerii sa devina saraci si sa sufere o pierdere a veniturilor, facilitarea integrarii lor pe piata muncii este esentiala", sustine FMI.

Astfel, institutia financiara internationala preconizeaza masuri care sa stimuleze angajarea tinerilor, inclusiv reducerea cotizatiilor sociale sau reduceri de impozite pentru veniturile cele mai mici.

Citeste si:
Cod galben de "turbulente" in piata imobiliara: Prima Casa, in vizor!
Urbanis: Romanii interesati...

Sursa foto: blvdone / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Critici FMI: Legea pensiilor impovareaza tinerii si seaca bugetul