In jur de 50 de asistenti medicali, infirmieri, medici si biologi au intrerupt lucru in aceasta dimineata, scrie deputatul USR Tudor Pop, pe pagina sa de Facebook.

"Plafonarea sporurilor la 54% si mutarea contributiilor de la angajator la angajat, le scade acestora salariul cu aproximativ 1.000 de lei. Reaminesc ca personalul medical din spitalele si institutele de pneumoftiziologie fac parte din categoria cu risc.

Am vorbit cu Mihaela Solcanu, asistent medical la „Marius Nasta”, care mi-a explicat ca totul a inceput cu o instiintare pe care a primit-o managerul spitalului in legatura cu modul in care se vor calcula de acum incolo sporurile. Practic, toate cadrele medicale de la „Marius Nasta” vor fi afectate de aceasta recalculare si vor avea salarii mai mici.

Ce facem doamna Olguta? Ce facem doamna Dancila? Degeaba citim discursuri de pe hartie in Parlament, realitatea masurilor guvernamentale e cu totul alta.

PSD-ALDE a promis mariri salariale in sistemul medical, dar a uitat sa explice cum le va face. Rezultatul? Scaderi salariale considerabile la mii de oameni, o categorie profesionala dezbinata, o populatie convinsa ca de acum incolo totul e OK in sanatate.

Citeste si:
Un deputat USR prezinta mizeria de la Bagdasar Arseni
"Mopuri jegoase care manjesc...

Revine obsesiv intrebarea, cum ne vom pastra medicii aici? Prin scaderi salariale? Degeaba cresti salariile de baza daca scazi sporurile atat de mult incat la sfarsit, oamenii iau, de fapt, mai putini bani in mana.

Ce vor spune oameniii astia acasa? Ce impresie credeti ca isi fac studentii la Medicina si medicii rezidenti? Si inca nu au aparut fluturasii", a mai scris Tudor Pop.

Sursa foto: Facebook/Tudor Pop

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Iohannis, apel către românii din diaspora: Să nu veniți acasă de Sărbători
Setari Cookie-uri