Personalul Ministerului Afacerilor Interne a actionat pe tot parcursul zilei in 99 de localitati din 19 judete, fiind salvate din situatii de risc peste 760 de persoane, se arata intr-un comunicat de presa remis sambata Agerpres.

Potrivit sursei citate, fenomenele meteorologice au afectat 255 de case, 632 de curti, 95 de subsoluri/beciuri, 6 poduri/podete, 85 de anexe gospodaresti, 4 operatori economici, 14 tronsoane de drum national si 12 tronsoane de drum judetean, 3 tronsoane de cale ferata si 5 diguri.

Totodata, a fost refacuta legatura rutiera dintre localitatile Chiliile si Canesti, judetul Buzau, unde 400 de persoane au ramas izolate in cursul diminetii. Podul rutier a fost refacut cu sprijinul structurilor de interventie, fiind folosite utilaje de mare capacitate.

"Personalul Ministerului Afacerilor Interne a actionat pe tot parcursul zilei in 99 de localitati din 19 judete (Alba, Arad, Bacau, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Valcea si Vrancea). Fenomenele meteorologice de astazi au afectat 255 de case, 632 de curti, 95 de subsoluri/beciuri, 6 poduri/podete, 85 de anexe gospodaresti, 4 operatori economici, 14 tronsoane de drum national si 12 tronsoane de drum judetean, 3 tronsoane de cale ferata si 5 diguri. Peste 760 de persoane au fost salvate din situatii de risc. Cele care au fost evacuate preventiv au fost cazate in facilitati ale administratiilor locale sau la rude si prieteni. Pentru oamenii care nu se pot intoarce in siguranta in propriile case, au fost scoase din fondul rezervelor de stat alimente, apa potabila, saci de dormit, paturi si saltele. Persoanele evacuate vor ramane cazate in spatiile autoritatilor publice locale pana cand va fi eliminat orice risc provocat de efectele fenomenelor meteorologice", precizeaza MAI.

Aceeasi sursa mai arata ca inceput operatiunile de decolmatare a bazinului de colectare a apei Lacul Mocearu care asigura alimentarea cu apa potabila a comunelor Chiliile si Canesti. Lucrarile de decolmatare vor continua si pe timpul noptii cu ajutorul jandarmilor, iar iluminatul va fi asigurat cu echipamente si generatoare puse la dispozitie de IGSU.

De asemenea, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea monitorizeaza in continuare situatia de la digul de pe raul Trotus, Acumularea Calimanesti.

"Pe parcursul acestei zile, pana in prezent, au fost emise 13 atentionari de fenomene meteorologice periculoase imediate tip COD GALBEN ce au vizat averse de ploaie, intensificari ale vantului ce pot lua aspecte de vijelie, descarcari electrice si grindina de mici dimensiuni pentru 16 judete (Alba, Arges, Brasov, Constanta, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Mures, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Tulcea si Valcea) si 4 avertizari de fenomene hidrologice periculoase imediate, dintre care 2 de COD ROSU ce vizeaza scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pentru rauri din 5 judete (Brasov, Bacau, Covasna, Harghita si Neamt)", se mai arata in comunicatul de presa.

Peste 20.000 de pompieri, politisti si jandarmi actioneaza de mai bine de 85 de ore in judetele afectate, iar IGSU a efectuat in mai multe randuri transfer de personal si tehnica din judetele care nu sunt aflate sub avertizari meteo, in zonele afectate.

Situatia la nivel national este in continuare monitorizata prin Centrul National de Conducere Integrata care functioneaza la nivelul MAI pentru ca interventiile in teren sa se desfasoare in conditii optime din punct de vedere al resurselor alocate.

Sursa foto: Shutterstock / dedek

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri