Administratia Prezidentiala informeaza ca luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in ce priveste numirea colonelului Sebastian Cucos in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane ar urma sa se realizeze abia dupa pronuntarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea actiunilor Jandarmeriei Romane de la protestul din 10 august, noteaza Agerpres.

"Avand in vedere evenimentele din data de 10 august, din timpul protestului din Piata Victoriei, in care a fost implicata Jandarmeria Romana, se impune ca luarea unei decizii de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii privind numirea colonelului Cucos Gheorghe-Sebastian in functia de inspector general sa se realizeze dupa pronuntarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea actiunilor Jandarmeriei Romane. In acest context, problematica in cauza poate fi supusa analizei si deciziei CSAT in cadrul unei viitoare sedinte, luand in considerare si concluziile anchetelor organelor judiciare competente", a informat Administratia Prezidentiala prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiasi surse, presedintele si Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu au atributii in ceea ce priveste problematica interimatului functiei de inspector general al Jandarmeriei Romane, aceasta fiind de resortul ministrului Afacerilor Interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane.

Administratia Prezidentiala a mentionat ca pe 1 august, Ministerul Afacerilor Interne a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de avizare de catre CSAT a numirii colonelului Cucos in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane.

"Documentatia referitoare la propunerea de avizare a numirii ofiterului in functia mentionata se afla in lucru la Secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, potrivit legii proprii de organizare si functionare, adopta hotarari prin consens, in cadrul sedintelor semestriale ale acestuia sau in intervalul dintre sedinte, cu acordul individual al membrilor Consiliului", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Patriarhul Daniel blocheaza depesedizarea dorita de Iohannis
Patriarhul Daniel blocheaza...

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat marti ca procedura de avizare a lui Sebastian Cucos pentru definitivarea la conducerea Jandarmeriei Romane este in curs, colonelul ocupand deocamdata functia ca interimar.

"In acest moment, Sebastian Cucos este inspectorul general al Jandarmeriei Romane. Suntem inca in procedura de avizare. Teoretic, si astazi poate sa primeasca avizul de la Cotroceni, de la CSAT. Noi am facut demersurile si am depus toate documentele in timp util", a declarat Carmen Dan la sediul MAI.

Potrivit informatiilor aparute in presa, lui Sebastian Cucos ii expira, marti, al doilea mandat de sase luni ca inspector sef interimar al Jandarmeriei Romane.

Citeste si:
Cetatenii se aliaza impotriva taxei Oxigen. Pe ce data este...
Cetatenii se aliaza impotriva...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
PSD vrea sa interzica protestele. Carmen Dan: Sa schimbam legislatia
Setari Cookie-uri