Aproximativ 150 de persoane s-au adunat duminica in Piata Victoriei pentru a protesta fata de referendumul de modificare a Constitutiei in sensul restrangerii definitiei familiei drept casatoria intre un barbat si o femeie, sub sloganul ”Iubirea nu se voteaza”. Acestia au avut pancarte cu ”separati Biserica de Stat”, ”Boicot” si ”Stati acasa daca va pasa”. De asemenea, protestatarii au atras atentia ca referendumul i-a incurajat pe simpatizantii Coalitiei pentru Familie sa aiba mesaje de instigare la ura fata de membrii comunitatii LGBT, motiv pentru care multi acum chiar se tem sa mai iasa in public.

”Ne solidarizam cu fratii si surorile din comunitatea LGBT din Romania, pentru a spune un Nu categoric impotriva acestui referendum, pentru a nu-l valida si pentru a arata ca toata initiativa de modificare a Constitutiei, in speta art. 48, nu face altceva decat sa ingradeasca clar efectiv si direct dreptul persoanelor de acelasi sex de a se casatori. Aceasta initiativa vine din partea unei grupari national-crestine si fascistoide aproape, neolegionare, finantata din afara de alte grupari adventiste si americane in detrimentul comunitatii LGTB, conform Hotnews.ro.

Este important ca lumea sa nu se duca la vot, este importanta boicotarea, pentru ca orice participare inseamna o validare a referendumului”, a declarat Ovidiu Anemtoaicei, membru fondator si membru al Consiliului director al MozaiQ, asociatia care a organizat protestul.

Intrebat de ce crede ca la protest a fost prezenta atat de putina lume, acesta a subliniat ca ”membrilor din comunitate a inceput sa li se faca frica din cauza valului explicit de ura, manifestat prin afise, pliante, bannere in numele Coalitiei pentru Familie, lumea a inceput sa se retraga de pe Facebook si chiar din spatiul public, din frica si din cauza mesajelor de ura.

Citeste materialul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: Creative Lab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri