Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a propus presedintelui Klaus Iohannis inaintarea in grad a colonelului Catalin Paraschiv, comandant al brigazii speciale de interventie Vlad Tepes, pentru ca a dat dovada de ”un inalt profesionalism, responsabilitate si devotament in exercitarea atributiilor de serviciu”, noteaza Digi24.

”In data de 15 octombrie, ministrul Afacerilor Interne a transmis presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigada cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Catalin-Razvan. Ministrul Afacerilor Interne isi fundamenteaza propunerea pe faptul ca ofiterul a dat dovada de un inalt profesionalism, responsabilitate si devotament in exercitarea atributiilor de serviciu. Totodata, ministrul Afacerilor Interne a transmis ca au fost efectuate verificarile necesare, de securitate si de legalitate, si isi asuma responsabilitatea privind integritatea morala si profesionala a ofiterului propus.”

Catalin Paraschiv este cel care a coordonat brigada speciala a Jandarmeriei in seara de 10 august. Cunoscut in spatiul public drept „Omul in alb”, acesta a declarat ca Brigada speciala a Jandarmeriei a actionat conform legii.

Imbracat in alb si cu o esarfa la gat, colonelul Catalin-Razvan Paraschiv, seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane, a fost surprins, pe 10 august, de unul dintre fotografii agentiei InquamPhotos pe Calea Victoriei, in fata jandarmilor, in timp ce le dadea indicatii dintr-o postura asemanatoare unui dirijor. Jandarmii sunt aliniati in fata acestuia si asculta.

Catalin Paraschiv, seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane, spunea, la scurt timp dupa protestul diasporei, intr-un interviu pentru Kamikaze, ca nu el a fost comandantul actiunii din 10 august din Piata Victoriei, ca pana in jurul orei 23.00 brigada speciala nu a intervenit deloc si ca ordinul de evacuare a pietei s-a primit in momentul in care „au inceput violentele asupra fortelor de ordine de jur imprejur”, din toate partile. El mai sustinea ca scutierii care au fost suprinsi in imagini batand oameni pasnici, unii dintre ei cu mainile ridicate deasupra capului nu fac parte din brigada pe care o conduce.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri