Doua sectoare de autostrada, respectiv A2, intre Lehliu si Drajna (judetul Calarasi), si A3, intre Municipiul Bucuresti si Centura Capitalei, sunt inchise circulatiei sambata dimineata din cauza poleiului si a ploii inghetate, a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

UPDATE: Circulatia rutiera a fost redeschisa pe A2, intre Lehliu si Drajna (km 64+500 - km 105+500), pentru toate categoriile de autovehicule, a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).CNAIR anuntase in aceasta dimineata ca "din cauza poleiului este interzis accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe A2 intre Lehliu si Drajna, judetul Calarasi (km 64+500 - km 105+500) si pe A3, intre Municipiul Bucuresti si Centura Capitalei (km 6+500 -km 13+000). Din aceleasi motive autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone nu pot circula pe DN 2B, intre localitatile Buzau - C.A. Rosetti-Vizireni, judetul Buzau (km 8+800 - km 38+731) si pe DN 2C intre Costesti, judetul Buzau si Slobozia, judetul Ialomita (km 0+000- km 79+400)".

De asemenea, DN 67C, pe sectorul cuprins intre Novaci si Ranca, judetul Gorj, ramane inchis circulatiei, insa din cauza ninsorilor si a viscolului. Pe acest sector de drum este permisa doar circulatia controlata a autovehiculelor 4x4 sau care sunt echipate cu lanturi antiderapante, cu masa maxima autorizata mai mica de 7,5 tone, care au fost surprinse in zona de Codul galben de ninsori si viscol. Aceste vehicule sunt insotite de utilajele de deszapezire ale SDN Targu Jiu, atat la urcare cat si la coborare.

In actiunile de deszapezire si de combatere a efectelor poleiului au fost implicati in ultimele 12 ore peste 4.000 de oameni din Directiile Regionale si din Centrala CNAIR, in teren, in baze si in comandamentele de iarna de la nivel local si central.

In aceste conditii, Directiile Regionale ale CNAIR au actionat astfel: DRDP Bucuresti - 212 autoutilaje si 950 tone de material antiderapant raspandit, DRDP Craiova - 167 autoutilaje si 541 tone material antiderapant, DRDP Timisoara - 215 autoutilaje si 1.479 tone material antiderapant, DRDP Cluj - 81 autoutilaje si 292 tone de material antiderapant, DRDP Brasov - 99 autoutilaje si 337 tone material antiderapant, DRDP Iasi - 85 autoutilaje si 296 tone material antiderapant, DRDP Constanta - 88 autoutilaje si 444 tone material antiderapant.

Citeste si:
PMB cere Guvernului sa ii dea Centura Capitalei pentru modernizare
Primaria Bucuresti cere...

CNAIR atentioneaza conducatorii auto sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile din trafic, sa plece la drum doar daca au autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna si sa se informeze in prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate.

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
1.500 de români sunt repatriați astăzi și intra în carantină în Constanța
Setari Cookie-uri