Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca Bucurestiul va avea o Sala Polivalenta in valoare de 138 de milioane de euro.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat luni, la inceputul sedintei CGMB, ca pe ordinea de zi a fost introdus un proiect privind indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unei sali polivalente cu o capacitate de 20.000 de locuri, la un cost estimat de 138 de milioane de euro.

"Vom avea in sfarsit o sala polivalenta, o sala multifunctionala in Bucuresti. Dupa epopeea pe care a trait-o acest proiect - a fost o licitatie acum cativa ani de zile, care a avut nenumarate contestatii si, in final, a trebuit sa o luam de la capat, pentru ca acel contract initial a fost anulat - avem asadar astazi de dezbatut si aprobat indicatorii tehnico-economici rezultati din studiul de fezabilitate realizat de Compania Dezvoltare Durabila a Municipiului Bucuresti, pentru realizarea unei sali multifunctionale, cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafata desfasurata de 60.000 mp, care va fi dotata si cu o parcare subterana de 380 de locuri. In afara de sala multifunctionala vor mai fi si cinci terenuri de sport la nivel, la suprafata", a precizat edilul general, scrie Agerpres.

Firea a mentionat ca proiectul vizeaza realizarea unei sali care sa poata sa fie omologata la standarde internationale pentru toate sporturile.

"Nu pot fi comparate costurile cu alte sali similare, care au fost realizate in tara, in primul rand pentru ca aceasta este o capacitate pana acum nemaiintalnita in Romania, de 20.000 de locuri. In plus, am solicitat tuturor federatiilor sportive din Romania sa ne transmita necesarul de dotari, astfel incat aceasta sala sa poata sa fie omologata la standarde internationale pentru toate sporturile. Prin urmare, vom avea si noi o sala polivalenta, o sala multifunctionala, cu care sa ne putem mandri. Costul estimat este de 138 de milioane de euro. Timp de executie maximum trei ani", a precizat Gabriela Firea.

Consiliul General a votat din...
Citeste si: S-a aprobat infiintarea celor doua companii care preiau RADET


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Regulamentul Programului Bucharest Start-up City, pus in dezbatere