De la inceputul anului au aparut din ce in ce mai multe cazuri de falsi medici care practica medicina in spitalele si cabinetele private din Romania, dar si in institutii de stat. Ultimul caz care a ajuns in atentia publicului este cel al unui fals ginecolog care profeseaza de 25 de ani intr-un apartament din Militari.

Jurnalistii de la Recorder au pornit pe urmele Floricai Trandafir care nu a avut nimic de obiectat si a recunoscut ca nu este ginecolog. Dupa mai multe discutii, femeia a acceptat sa dea jos pancarta din fata blocului, pe care scrie „ginecologie”, si a spus ca va inchiria altcuiva cabinetul. 3 zile mai tarziu pancarta de pe strada Veteranilor e tot acolo, iar site-ul Med Trand e in continuare online, asteptand viitoare programari.

In aceste conditii, devine din ce in ce mai important sa ne asiguram ca doctorii care urmeaza sa ne consulte sunt medici cu acte in regula si au dreptul de a profesa in Romania.

In acest sens, Colegiul Medicilor din Romania are organizat pe site-ul institutiei un registru in care puteti cauta care este statusul unui medic din punct de vedere profesional. Astfel, in acest registru vor aparea informatii despre judetul de apartenenta la Colegiul Medicilor, numele, statusul si specialitatea.

Pe acest site puteti cauta un medic dupa nume, prenume sau codul de identificara profesionala.

Acceseaza AICI registrul medicilor

Dupa verificare, in dreptul rubricii status va aparea unul dintre urmatoarele statusuri: activ, inactiv, fost membru, neconfirmat. Legenda pusa la dispozitie de site-ul colegiului medicilor are urmatorul cuprins:

Activ - status acordat medicului membru al C.M.R. care indeplineste toate conditiile prevazute de lege pentru exercitarea profesiei;

Inactiv - status acordat medicului membru al C.M.R. care nu indeplineste toate conditiile prevazute de lege pentru exercitarea profesiei;

Fost membru - medicul care a detinut in trecut calitatea de membru al C.M.R.;

Neconfirmat - datele medicul trebuie validate direct de catre Colegiul Teritorial al carui membru este.”

In vederea utilizarii acestui website, va rugam sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

  • Datele disponibile pe aceasta pagina au caracter informativ si sunt actualizate periodic.
  • Datele publicate pe aceasta pagina nu reprezinta starea de fapt a situatiei membrilor, aceasta putandu-se confirma numai de catre colegiul teritorial al carui membru este medicul.
  • Datele publicate pe site-ul Colegiul Medicilor din Romania au fost colectate, verificate, introduse si actualizate de colegiile teritoriale ale medicilor.
  • Responsabilitatea asupra continutului datelor revine in exclusivitate colegiilor teritoriale ale medicilor.
  • Dreptul de a modifica si transmite datele in vederea afisarii de catre Colegiul Medicilor din Romania apartine colegiilor teritoriale ale medicilor.
  • In cazul in care datele nu corespund realitatii/ situatiei actuale, medicul se poate adresa in scris colegiului teritorial. Refuzul inscrierii, al reinscrierii sau al mentinerii datelor in Registrul unic al medicilor se contesta de catre medic la consiliul colegiului teritorial al carui membru este.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri