Michel Platini, fostul presedinte al UEFA, a fost retinut marti dimineata, el fiind acuzat de coruptie in ceea ce priveste acordarea organizarii Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 statului Qatar, scrie Sky.com.

Fostul mijlocas al Frantei este audiat la Nanterre, la Oficiul anticoruptie al politiei judiciare.

Platini a fost presedintele UEFA din ianuarie 2007, cand i-a luat locul lui Lennart Johannson, pana la demisia din 2016, dupa ce a primit interdictie in fotbal timp de 6 ani, pentru ca a primit fara justificare doua milioane de dolari de la FIFA. Ulterior, pedeapsa i-a fost redusa de catre TAS la patru ani.

Aceasta interdictie a expirat in luna martie a acestui an, insa problemele lui Platini sunt departe de a se fi incheiat.

In 2010, Qatar a fost desemnata gazda a Cupei Mondiale din 2022.

Decizia membrilor UEFA a fost aspru criticata de lumea fotbalului, iar editia din 2022 va fi prima din istoria Cupei Mondiale care se va disputa iarna, din cauza temperaturilor ridicate din Qatar.

Sursa foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri