Spitalul Clinic Dr. Panait Sarbu, cum se numeste Maternitatea Giulesti in realitate, a atribuit contracte de peste 80.000 lei catre firma Tehnoreg SA, al carei actionar este Andrei Razvan Moisa, fiul doctorului Marcel Ovidiu Moisa, insusi directorul spitalului. Informatiile au fost dezvaluite de Buletin de Bucuresti, intr-un amplu material despre neregulile de la maternitate.

Doctorul Marcel Ovidiu Moisa, directorul General al Spitalului Clinic Dr. Panait Sarbu, a cedat in 2002 aproximativ 20% din actiunile pe care le avea la societatea Tehnoreg SA lui Andrei Razvan Moisa, fiul sau. Apoi, in 2011, pe vremea primarului Sorin Oprescu, Marcel Moisa ajunge, prin concurs, manager la Maternitatea Giulesti, institutie subordonata primariei, scrie Buletin de Bucuresti. Si-a reinnoit mandatul sase ani mai tarziu, cand a participat singur la aceeasi competitie.

12 contracte in valoare de 80 191 de lei

Intre anii 2013 si 2019 compania in care Andrei Razvan Moisa a primit partile sociale de la tatal sau primeste 12 contracte in valoare de 80 191 de lei de la Maternitatea Giulesti. Acestea au fost atribuite direct si fara licitatie publica si s-au axat pe repararea sau inlocuirea unor sisteme de incalzire termica.

Oficialii spitalulului au transmis pentru jurnalisti ca Tehnoerg a fost singura companie care a vrut sa faca reparatii la instalatia termica deoarece dupa incendiul din 2010, majoritatea firmelor au vrut sa evite alaturarea numelor lor cu spitalul. Incendiul in care cinci bebelusi au murit si alti sase au fost grav raniti si au ramas cu urme pe viata a fost declansat de la o instalatie electrica improvizata.

Citeste si:
Revin contractele care au pus "pe butuci" companiile de energie
Contractele care au pus "pe...

Cine sunt actionarii Tehnoerg?

Actionar principal este Nedef Adrian Sorin, care detine 30% din companie. Nedef a fost trimis in judecata de DNA in 2015 pentru complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri. De asemenea, este implicat intr-un dosar in care au fost fraudate licitatii publice si in urma carora bugetul unei comune din Arges ar fi fost prejudiciat cu 1 463 264 de lei.

Dan Cezar Ionescu este actionar in Tehnoerg inca din 1994 de cand s-a infiintat compania. De atunci el a fost viceprimarul sectorului 2 in perioada 2006-2008 si consilier local in sectorul 2 in perioada 2004-2012 conform CV-ului. In momentul de fata este Director General Adjunct la CNCIR – Compania Nationala pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune.

Alt actionar in Tehnoerg este Dima Toader, consilier juridic la Ministerul Muncii inca din 2012. Actiuni in companie mai detin Staicu Ion, Petrache Radu si nu in ultimul rand, Moisa Andrei.

Noi probleme pentru Maternitatea Giulesti

Jurnalistii de la Buletin de Bucuresti scriu ca nu doar Andrei Razvan Moisa are legaturi cu Maternitatea Giulesti. Sotia lui Marcel Moisa, Corina, e medic acolo. Astfel, in 2018, sotii Moisa au primit de la clinica de stat aproximativ 475 000 de lei, pe cand, in acelasi an, o suma putin mai mare decat salariul familiei s-a dus catre dezinfectanti, anume 590 000 de lei.

Citeste si:
Metrorex vrea sa continue un an contractul cu Alstom pentru mentenenta
Metrorex vrea sa continue...

Informatiile ies la iveala in contextul in care, in noiembrie-decembrie 2018, 45 de bebelusi de la Maternitatea Giulesti au fost depistati ca fiind infectati cu stafilococ auriu. Situatia s-a repetat in mai 2019, cand stafilococii au reaparut si au fost infectati alti 3 bebelusi.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tarom a semnat contractul pentru cumpararea a noua avioane noi ATR