O ceremonie militara si religioasa dedicata Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene in cadrul careia se vor depune coroane de flori in memoria eroilor aviatori si vor evolua cateva zeci de aeronave si elicoptere va avea loc, sambata, la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor, noteaza Agerpres.

Potrivit MApN, la ceremonie, care va incepe la ora 10,00, vor participa ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, si seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca.

Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor va fi survolat de aproximativ 25 de aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR, IAR-99 Soim, IAR-99 Standard, C-27J Spartan si IAR-330 Puma apartinand Fortelor Aeriene Romane, doua aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Fortelor Aeriene Italiene, sase elicoptere tip EC-135 si Mi-17 apartinand Ministerului Afacerilor Interne, trei elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Roman de Informatii si patru aeronave tip Extra 300 apartinand Aeroclubului Romaniei, a informat MApN.

Aeronavele Eurofighter Typhoon apartin detasamentul italian dislocat pe aerodromul Mihail Kogalniceanu si care participa la executarea unor misiuni de Politie Aeriana Intarita (enhanced Air Policing) sub comanda NATO, alaturi de aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR si militari ai Fortelor Aeriene Romane.

Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene este sarbatorita, in fiecare an, la 20 iulie, cand este praznuit Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al pilotilor. In aceeasi luna, in urma cu 109 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de conceptie proprie pe teritoriul tarii noastre.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri