Chestorul Ioan Buda, demis din functia de sef al Politiei Romane, a afirmat vineri seara ca politistii au cerut "imperativ" sa intervina, chiar si fara mandat, in cazul disparitiei fetei din Caracal, insa procurorul de caz nu a fost de acord

Potrivit lui Ioan Buda, mandatul a fost eliberat in jurul orei 4 dimineata. El a precizat ca desi politistii au cerut imperativ sa intervina chiar si fara mandat, procurorul de caz nu a fost de acord, potrivit Agerpres.

"Imi asum aceasta declaratie pentru ca adjunctul inspectorului sef ne-a spus chestiunea asta, in prezenta tuturor. Procurorul de caz nu a fost de acord cu aceasta interventie", a sustinut Ioan Buda.

El a mai afirmat ca trebuie efectuate toate activitatile necesare pentru a se afla ce a facut barbatul respectiv in toata perioada de timp cat a trecut pana la interventie. "Politistii au facut tot ce puteau face in momentul in care familia a sesizat politia", a conchis Ioan Buda.

Perchezitiile la casa suspectului in cazul de la Caracal s-au incheiat; barbatul - dus la audieri

Perchezitiile la casa barbatului din Caracal cercetat in cazul disparitiei fetei de 15 ani s-au incheiat, suspectul fiind dus pentru audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, in Slatina. La plecarea anchetatorilor, oamenii stransi in fata casei au creat o busculada in jurul masinilor, iar o persoana a aruncat cu oua in jandarmii care pazeau intrarea si a fost ridicata de politisti.

Suspectul fusese scos din imobil inainte de plecarea anchetatorilor. In fata casei barbatului au mai ramas circa 30 de oameni si aproximativ 70 au plecat spre sediul Politiei Caracal, cerand demisia conducerii institutiei. In zona vor ramane in continuare echipaje de politie si jandarmi.

Peste 400 de persoane s-au adunat vineri seara in fata casei suspectului in cazul disparitiei fetei de 15 ani, din Caracal, imobilul fiind perchezitionat de anchetatori de dimineata.

Oamenii au cerut pedepsirea "criminalului" si a persoanelor care ar fi vinovate de interventia cu intarziere la casa barbatului. Ei si-au manifestat nemultumirea ca au trecut aproape 19 ore de la momentul in care fata a cerut ajutor si pana cand anchetatorii au intrat in locuinta suspectului.

Printre oamenii stransi s-a aflat si mama fetei de 18 ani din judetul Dolj care a disparut in conditii similare. La fata locului au fost prezente zeci de forte de ordine ale Jandarmeriei si Politiei. Strada Craiovei a fost blocata de oameni in fata imobilului perchezitionat si traficul a fost deviat pe alta ruta.

Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut miercuri, dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla. Anchetatorii au inceput perchezitia domiciliara la locuinta barbatului de 66 de ani vineri dimineata, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri