DIICOT Craiova a dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dinca, barbatul din Caracal suspectat de uciderea adolescentei de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, judetul Olt, acesta urmand a fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DIICOT informeaza ca prin ordonanta din data de 27 iulie a DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dinca, sub aspectul savarsirii in concurs, a infractiunilor de trafic de minori si viol, fapte prevazute de art. 211 alin. 1 si 2 lit. a) Cod penal raportat la art. 210 alin. 1 lit. a) Cp si art. 218 alin. 1 si 3 lit. c) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoana vatamata M.A.M.), potrivit Agerpres.

Inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Cauza este instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Directiei de Investigatii Criminale, a Institutului National de Criminalistica, IPJ Olt si IPJ Dolj, mentioneaza comunicatul DIICOT.

DIICOT Craiova a preluat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt ancheta in dosarul disparitiei fetei de 15 ani din Dobrosloveni, pentru a-l reuni cu un dosar privind disparitia unei alte adolescente, de 18 ani, a declarat prim-procurorul DIICOT Craiova, Ionut Ciprian Spiridon. Astfel, audierea suspectului, barbatul in varsta de 66 de ani din Caracal, a fost preluata de procurorii DIICOT Craiova, dupa ce in cursul noptii de vineri spre sambata el a fost audiat de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.

DIICOT Craiova a avut in lucru un al doilea dosar, insa in acest caz nu l-a putut identifica pe autor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, in data de 15 aprilie 2019, lucratorii Postului de Politie Diosti au fost sesizati de o persoana de sex masculin din comuna Diosti, satul Radomir, judetul Dolj, cu privire la faptul ca nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), in varsta de 18 ani, a plecat in mod voluntar de la domiciliu catre municipiul Caracal si nu a mai revenit.

Pe 18 aprilie, Sectia 4 Politie Rurala Cosoveni a dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal, iar pe 30 mai, Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova a dispus declinarea dosarului catre DIICOT - ST Craiova, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la infractiunea de trafic de persoane, avand in vedere ca bunicul fetei a fost contactat telefonic, in datele de 15 aprilie si 19 aprilie, de catre persoane necunoscute, care i-au comunicat ca fata nu mai doreste sa se intoarca acasa, fiind pe teritoriul Elvetiei.

Ulterior, in data de 6 iunie, DIICOT Craiova a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la infractiunea de trafic de persoane, raportat la imprejurarile cauzei, la modul si mijloacele de savarsire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fusesera initiate apeluri telefonice catre familia victimei, considerandu-se ca sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin rapire/constrangere in scopul exploatarii sexuale.

DIICOT solicita acum ca dosarele privind disparitia celor doua fete sa fie reunite. Procurorii DIICOT spun ca "s-a constatat acelasi modus operandi (rapire a unei persoane de sex feminin tanara, pieton ce apela la serviciile automobilistilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a incercat linistirea lor sau inducerea unei piste false), precum si imprejurarile de timp si de loc".

DIICOT face precizarea ca in dosarul disparitiei fetei de 18 ani au fost efectuate cercetari cu privire la fapta, iar din datele existente pana in prezent "nu a rezultat vreo banuiala rezonabila cu privire la identitatea faptuitorilor".

Miercuri, Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla. Anchetatorii au inceput perchezitia domiciliara la locuinta barbatului de 66 de ani vineri dimineata, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Modul in care au actionat autoritatile in acest caz va fi analizat si de procurori de la Serviciul de Indrumare si Control din cadrul Parchetului General, dar va fi si in atentia CSAT.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri