O nava propulsata 100% electric ar putea face, peste trei ani, legatura dintre Tulcea si comunitatile izolate ale Deltei Dunarii, a anuntat presedintele Asociatiei pentru Electromobilitate din Romania (AERO), Tudor Rosca.

"Suntem in legatura cu o companie din Elvetia care a creat cea mai mare ambarcatiune electrica din lume. Avem deja un contract. Incercam sa construim un vas propulsat 100% electric care sa deserveasca in special Delta. Ce trebuie sa mai aflam, este ce va insemna certificarea navei, in ansamblu. Autoritatea Navala Romana nu poate sa faca aceasta certificare din diverse motive tehnice pe care nu le cunosc. Stiu insa ca putem avea in cel mult 12 luni o nava functionala, sigura, cu echipamente certificate international, care au un grad ridicat de siguranta, iar realistic vorbind, cred ca in trei ani nava electrica ar putea circula in Delta", a declarat Tudor Rosca, potrivit ziare.com.

Certificarea acumulatorilor pentru viitoarea nava electrica a Deltei poate sa ajunga si la 500.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri