Florin Eugen Georgescu, manager interimar al Spitalului Judetean Craiova, s-a internat in Spitalul de Boli Infectioase Craiova, dupa ce a contractat o infectie nosocomiala in propria institutie. Este vorba despre bacteria numita ”Clostridium difficile” una dintre cele mai raspandite bacterii intraspitalicesti nu doar in Romania, scrie Libertatea.

Florin Eugen Georgescu a fost internat la Spitalul Victor Babes din oras, chiar in stabilimentul in care lucreaza mama sa, Adriana Georgescu, medic specializat in boli infectioase. Si tatal managerului, dr. Ion Georgescu, este un cunoscut medic din Craiova.

In functie de starea imunitatii persoanei infectate, bacteria se poate manifesta prin diaree severa, colita pseudomembranoasa, megacolon toxic, perforarea colonului si, in unele cazuri, deces.

Cele mai frecvente cazuri de infectie cu ”Clostridium difficile” apar in mediul spitalicesc, mai ales in unitatile cu spitalizari prelungite.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri