Curtea Constituțională a României garantează persoanelor infectate cu COVID libertate de mișcare, scrie Le Monde. Săptămâna trecută, CCR a declarat că izolarea, carantinarea și internarea obligatorie sunt neconstituționale, ba mai mult, instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Ca urmare a acestei decizii, peste 31.000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantină, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, scrie Digi24.

Pacienții internați cu COVID-19 se pot externa la cerere. 600 de persoane din aproximativ 7.810 spitale s-au întors acasă. Autoritățile nu mai au niciun mijloc legal de a-i împiedica să intre în contact cu alte persoane, mai scrie Le Monde.

Le Monde mai precizează că apelul disperat al premierului Orban nu i-a convins pe cei 600 de pacienți infectați cu COVID să rămână în spital. Ei s-au întors la familiile lor și se plimbă liber, în timp ce numărul de infecții crește alarmant.

Timp de câteva luni, am avut o medie de 125 de persoane infectate pe zi. Acum există aproximativ 450 de cazuri noi pe zi. Decizia instanței ne-a înlăturat capacitatea de a acționa și ne îngreunează misiunea. Avem identitățile pacienților care au părăsit spitalele, dar nu putem face nimic.

Este timpul să uităm de politică. Aici nu e în joc un mandat politic, ci sănătatea populației în următorii zece ani.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri