Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat al STB, anunță că discuțiile cu Nicușor Dan au eșuat.

Liderul principalului sindicat al STB a precizat că le va transmite sindicaliștilor ce a discutat, urmând ca aceștia să stabilească dacă greva va fi oprită și se vor întoarce pe traseu conform graficului de transport. El a criticat atitudinea lui Nicușor Dan cu privire la runda de discuții, spunând că ”nu a stat cu noi nici măcar un minut” și că în schimb se concentrează pe o strategie prin care vrea să dea bine la presă drept persoana care mediază.

Nicușor Dan este acuzat de Petrariu că n-a intenționat niciodată să rezolve problemele și că nu face decât să escaladeze conflictul.

”Aceste declarații belicoase, care incită și instigă nu ajută la nimic(...)O să le transmitem salariaților, care ne așteaptă la unități curioși, poziția primarului”, adaugă Petrariu, care nu a menționat nimic în legătură cu o dată la care greva STB ar putea fi suspendată.

Nicușor Dan a reacționat și el în urma discuțiilor avute cu sindicaliștii STB, solicitând Parchetului București urgentarea cercetărilor împotriva liderului sindical Vasile Petrariu, pe care l-a descris ca fiind ”cel care a orchestrat acest act împotriva cetățenilor din București”.

El a adăugat că dialogul nu a putut avea loc pentru că sindicatul nu are revendicări reale și că toate problemele care țin de piese de schimb, mentenanță, infrastructură nu au fost de interes pentru conducerea STB. El a făcut apel la o reacție din partea Gabrielei Firea și a lui Marcel Ciolacu.

Oficiali ai Parchetului au declarat pentru Agerpres că a fost deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări in rem, cu privire la declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor legale, respectiv a art.191 din Legea 62/2011.

Ancheta a fost demarată în urma unei sesizări primite de la Brigada de Poliţie pentru Transportul Public.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate.

În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea grevei, însă protestul sindicaliştilor continuă vineri.

Şeful STB, Adrian Criţ, spune că există în traseu în momentul de faţă doar trei vehicule şi face în continuare apel la angajaţi să înţeleagă situaţia în care se află bucureştenii, solicitându-le să reînceapă lucrul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri