Autoritățile din Eforie Nord au înlocuit clasicele geamanduri cu unele care au formă ce cruce, o măsură care a stârnit numeroase intrigi în rândul românilor. Deși acestea au un scop clar și anume să-i facă pe turiști să înțeleagă pericolul de înec, geamandurile în formă de cruce au născut noi controverse. Despre toate acestea a vorbit și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Geamanduri în formă de cruce. Raed Arafat apără inițiativa

Raed Arafat susține că acest proiect al geamandurilor în formă de cruce este unul gândit de specialiști încă de acum doi ani, pentru a semnala, în mod vizibil pericolul de înec de pe litoralul românesc.

„Ca să fie vizibil și să atragă atenția, nu putea fi o mică minge plutitoare , fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roșie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanță, iar când te apropii de ea și mai mult, poți citi și textul de avertizare, atrăgându-ți atenția că deja ești foarte aproape de pericol”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

geamandura in forma de cruceSursa foto: captură video / YouTube

„Fără aventură după geamandură” este mesajul inscripționat pe geamandurile pe care este notat și numărul persoanelor care au murit din cauză că s-au înecat în Marea Neagră, în 2021. Salvamarii, însă, nu consideră oportună această idee de a avea în larg geamanduri în formă de cruce.

Poate din lipsă de subiecte în spațiul public și prin grija unor personaje care indiferent ce am face, tot prost e, s-a umplut Facebook și media de comentarii, inclusiv a unor „așa ziși responsabili” în domeniul salvării din mare, pentru care interesul principal este de a „nu deranja și a se înscrie în trendul criticilor” în loc să fie interesați de salvarea de vieți și de implementarea unor metode inovative cu probabilitatea că prin noile metode câteva vieți să fie salvate.

Raed Arafat, șeful DSU

Raed Arafat susține că acest proiect al geamandurilor în formă de cruce este unul gândit de specialiști încă de acum doi ani, pentru a semnala, în mod vizibil, pericolul de înec de pe litoralul românesc. În total, numărul geamandurilor este de 5 distribuite astfel: 2 la Mamaia, una la Eforie Nord/Eforie Sud, una la Vama Veche și una la Saturn.

„Cu siguranță a vedea o geamandură roșie cu o cruce de la distanță are un impact mult mai mic decât a vedea sub nasul tău, și a copiiilor tăi, cum se scoate un înecat de către Salvamar și pompieri și ulterior încercarea de a-l readuce în viață în public de către echipajele SMURD și ale Ambulanței. Este mult mai traumatizant pentru un adult, și mai ales pentru un copil, să vadă o resuscitare și o persoană declarată decedată decât să vadă o geamandură la distanță care îi avertizează pe aventurierii, pentru ultima dată, înainte de a se transfroma într-un înecat salvat, înecat resuscitat, cu sau fără sechele, sau într-un decedat”, a mai transmis Raed Arafat.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri