Senatul achiziţionează, prin licitaţie deschisă, 160 de calculatoare portabile pentru dotarea senatorilor cu o valoare estimată a contractului de 1.613.445,38 lei, potrivit portalului e-licitatie.ro, citat de Agerpres.

Data de deschidere a ofertelor este 10 iunie, ora 15:00. Furnizarea produselor se va face în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a contractului.

Caietul de sarcini prevede anumite caracteristici pentru calculatoarele portabile printre care se numără: tip business, display cu diagonală de minimum 13", cameră cu senzor de mişcare, senzor ambiental pentru reglarea automată a luminozităţii şi sunet de înaltă fidelitate, tastatură rezistentă la vărsarea accidentală de lichide, având canale de scurgere dedicate.

Produsele vor fi însoţite de toate accesoriile necesare, în plus fiind incluse un adaptor USB-C, geantă şi mouse wireless.

Senatul are 136 de membri, iar la suma alocată, reiese un buget de peste 11.800 de lei pentru fieare senator, adică peste 2.300 de euro. La acești bani, în magazine pot fi găsite laptopuri de gaming sau de editare video. Un buget ce pare excesiv ținând cont de nevoile reale ale unui senator.

Totodată, în acest buget, s-ar putea încadra achiziția unor laptopuri de la Apple.

În perioada de garanţie, minimum 3 ani, contractantul va asigura gratuit servicii de suport pentru produsele sau componente ale produselor livrate, precum şi remedierea oricărei defecţiuni apărute în cadrul utilizării acestora.

"Piesele de schimb, cât şi intervenţiile autorizate sunt asigurate, în perioada de garanţie, în mod gratuit de către contractant. Contractantul are obligaţia de a garanta că produsele şi piesele furnizate sunt noi, nefolosite. Pentru vicii ascunse, contractantul răspunde pe întreaga durată normală de funcţionare, conform legislaţiei în vigoare", prevede proiectul contractului de achiziţie publică.

Sursa foto: Facebook / Senatul Romaniei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri