Majoritatea antreprenorilor stiu ca formarea unei retele de parteneri si clienti, dar si participarea la evenimente este un lucru important. Insa toti acesti antreprenori nu isi dau seama ca networkingul este de fapt un lucru crucial pentru succesul afacerii pe care au lansat-o, scrie Entrepreneur.

1. Incepeti din timp. Este bine sa va construiti o retea de oameni care ar putea fi interesati de afacerea dvs. inca din momentul in care incepeti sa lucrati la produsele ori serviciile pe care doriti sa le oferiti.

Dezvoltarea, crearea, imbunatatirea si perfectionarea acestora este foarte importanta, insa, de multe ori, antreprenorii devin atat de preocupati de acest lucru incat de multe ori uita sa isi dezvolte si o retea prin care sa isi vanda produsele si serviciile.

“Daca puneti accentul doar pe dezvoltarea produsului, veti pierde oportunitatea de a construi o retea”, afirma Alice Heiman, specialist in vanzari si socializare si autor al cartii “Connecting Your Way to New Business”.

2. Faceti-va o lista in care sa va notati care sunt oamenii de care aveti nevoie pentru a va putea promova/vinde produsele.

3. Inainte de a incerca sa va faceti noi conexiuni, faceti-va temele astfel incat sa fiti sigur ca persoanele pe care doriti sa le contactati va pot ajuta in businessul pe care il aveti.

De exemplu, daca sunteti in industria de tehnologie, nu insistati foarte mult incercand sa va contruiti o relatie de durata cu o companie ori un fond de investitii care investeste de obicei in companii care produc fructe. Cautati oameni care va pot fi complementari sau care va pot face cunostinte cu oameni care sa va ajute in business.

4. Construiti o legatura reala, o retea de oameni care sa va cunoasca si sa aiba incredere in dvs. Iar cea mai buna metoda prin a ajunge la acest lucru sunt recomandarile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Autor si speaker de renume mondial, pentru prima oara in Romania