1. Ascultati. Fiti atent la ce va zic angajatii si clientii pentru ca veti gasi cateva idei foarte bune care sa va ajute pentru deciziile pe care e-ati putea lua pe viitor.
2. Aveti incredere in angajatii dvs. Acestora le plac foarte mult liderii care le iau in considerare ideile.
3. Fiti voi insiva! Chiar daca credeti ca este bine sa va raportati la o formula de succes, nu incercati sa pareti altceva decat sunteti, spuneti ce va deranjeza. Este un lucru rar si ii va face pe angajati sa simta ca va cunosc si vor dori sa va ajute sa aveti succes.
4. Comunicati! Multe probleme pe care intampinati ar putea fi evitate daca veti comunica mai clar. Altfel, angajatii nu vor intelege nimic si foarte curand nu le va mai pasa.
5. Nu incercati doar sa fiti „la moda”. Evitati sa aveti o „strategie de o zi”. Luati decizii pe termen mai lung si incercati sa va tineti de ele.
6. Feriti-va de starile de anxietate. Nu va mai stresati si incercati sa transformati emotiile negative (precum regretele, frica sau tristetea) in lucruri care sa va schimbe caraterul.
7. Ganditi-va la ce isi doresc ceilalti, nu doar la ce va doriti dvs. De multe liderii se concentreaza doar pe ce isi doresc ei si uita ca sunt intr-o functie de conducere din care ar trebui sa serveasca clientii, actionarii si angajatii.
8. Spuneti ce rezultate va doriti si explicati-le. In cazul in care obiectivele pe care vi le-ati propus nu sunt atinse, obisnuiti-va cu ideea ca greseala este a dvs.
9. Folositi-va empatia. Schimbarile demografice au facut ca in ultimii ani sa apara din ce in ce mai multe femei la locul de munca. Fiti siguri ca stilul vostru de conducere si comunicare este potrivit timpurilor actuale.
10. Aratati-le care este viziunea dvs. Daca angajatii dvs nu stiu care sunt obiectivele companiei va fi greu pentru ei sa rezolve problemele. Iar astfel va trebui sa va implicati in rezolvarei oricarei probleme care apare, in loc sa puteti delega sau doar oferi sfaturi.
11. Fiti cool. Zilele in care puteati fi „un sef crizat” s-au dus. Daca angajatii sunt ingrijorati de dispozitia in care sunteti, inseamna ca mai aveti de lucrat la caracterul dvs.
12. Ganditi ca un imigrant. De obicei, cand ajungeti intr-un loc nou, adesea puteti observa lumea afacerilor dintr-o perspectiva diferita, fresh. Incercati sa folositi aceasta posibilitate unica cat mai des.