Tara in care iti construiesti o afacere de la zero este esentiala. Antreprenorii ar trebui sa se asigure ca vor avea succes cu ideea lor de afaceri in tara respectiva, pentru ca in functie de locatie iti poti estima posibilitatile de dezvoltare a companiei.

Avand in vedere noul val de antreprenori care isi doresc sa devina cunoscuti la nivel mondial, tarile din Europa au inceput sa raspunda nevoilor lor, sperand ca vor deveni locul potrivit pentru viitoarele mari companii, precum Silicon Valley. Urmatoarele cinci tari europene au un mediu de afaceri prietenos pentru antreprenori si au hub-uri mari pentru companii noi, potrivit unui material realizat de Entrepreneur in colaborare cu Paymentsense.

Marea Britanie

In ciuda Brexit-ului, Marea Britanie ramane un jucator-cheie in lumea startup-urilor. Cu Londra in centru, Marea Britanie detine un numar mare de birouri si potentiali angajati talentati.

In prezent, Marea Britanie conduce in lumea fondurilor europe de capital de risc, deoarece a atins fonduri de capital de risc de aproximativ 4,5 miliarde lire sterline in 2017, potrivit investitorului Gil Dibner.

In ceea ce priveste impozitele, rata impozitului pe profit in Marea Britanie este la un nivel moderat de 19%, in timp ce guvernul are planuri sa reduca aceasta taxa pana la 17% pana in 2020.

Irlanda

Irlanda se afla la un zbor scurt distanta de Marea Britanie si are unul dintre cele mai bune medii pentru startup-uri in ceea ce priveste locatia si taxele - ceea ce poate fi o tara potrivita pentru a incepe o afacere de succes. In acest moment, detine birouri pentru companii precum Facebook, Twitter si Google, care se bucura de taxe si impozite mici.

In plus, investitiile in companiile tech s-au dublat din 2014 pana in 2016, ajungand in jur de 888 milioane euro, potrivit Irish Venture Capital Association.

Rata impozitului pe profit din Irlanda este in prezent de 12,5%, fiind cea mai mica din aceasta lista.

Germania

Germania poate fi locul potrivit pentru a incepe o afacere, aici sunt sute de companii de succes, mai ales in capitala. Companiile precum Soundcloud, Splash si Dubsmash au inceput in Germania si au avut succes.

De asemenea, sunt presupunuri ca Germania va inregistra o crestere considerabila a numarului de startup-uri dupa ce Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana, libera circulatie fiind unul dintre motive.

Cat despre taxe, impozitul pe profit aici este de 15%, la care se adauga taxe pe comert. In schimb, intreprinderile mici care nu depasesc venituri de 50.000 euro nu trebuie sa plateasca TVA.

Suedia

Avand companii precum Spotify, Majong si Klarna, este clar ca Suedia, cu o populatie de peste 10 milioane de persoane, este o tara prietenoasa pentru startup-uri.

Unii sustin ca Suedia a devenit un mediu mai fovarabil pentru antreprenori decat SUA.

Suedia are in prezent o rata a impozitului pe profit de 22%. Cu toate acestea, incearca sa reduca impozitul pe profit pana la 20,6% pana in 2021, cu scopul de a spori si mai mult activitatea economica a tarii.

Finlanda

Finlanda, cu o populatie de 5,5 milioane de locuitori, se numara printre locurile ideale pentru a incepe o afacere. Aici au fost infiintate afaceri de succes precum compania de jocuri pentru mobile Supercell si compania de jocuri video Rovio, ambele aflandu-se in top in lumea jocurilor.

Pe langa faptul ca in Finlanda au fost deja infiintate cateva companii mari de succes, aceasta tara este de interes pentru investitorii straini. Astfel, investitiile straine in companiile finlandeze au crescut cu 208 milioane euro, avand o crestere anuala de 33%.

Rata impozitului pe profit in Finlanda este de 20%, aceasta a scazut fata de anul 2014, cand era 24,5%.

Sursa foto: Shutterstock / My Life Graphic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri