Tiriac: O sala polivalenta in locul Patinoarului Flamaropol e o gluma proasta

Omul de afaceri Ion Tiriac a declarat ca ridicarea unei sali polivalente pe amplasamentul Patinoarului Mihai Flamaropol din Bucuresti, asa cum intentioneaza ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, este o "gluma proasta", scrie Mediafax.

"Am inteles ca se face o sala multifunctionala. Asta cu ridicarea peste patinoarul Flamaropol e o gluma proasta. Nu are nicio legatura. Doamna Elena Udrea mi-a spus ca face o sala de 20.000 de locuri undeva unde trebuie, in afara Bucurestiului, undeva unde sa ai acces si sa ai 5.000 de locuri de parcare. Ce patinoar? Ala trebuie daramat si plantat flori. Ala e de pe vremea mea. Si ala oricum are 4.000 de locuri, pai noi vorbim aici de un oras cu 3 milioane de locuitori. S-a discutat mult sa se faca la Otopeni si cred ca era de departe cea mai buna locatie. La Romexpo iarasi nu ai unde, nu e loc", a spus Tiriac.

Fostul tenisman a mentionat ca lipsa unei arene moderne este motivul pentru care jucatori de nivelul lui Roger Federer sau Rafael Nadal nu pot fi adusi in Romania.

"De convins ii convingi sa vina. Daca nu pe Federer, il convingi pe Djokovici. Dar nici in ziua de azi noi nu avem o sala multifunctionala. Si se poate sa vina in Romania nu intr-o treaba oficiala, ci intr-una de caritate. Ei au facut un eveniment de acest fel la Madrid si unul la Basel anul trecut, asa ca s-ar putea intampla. Sunt doi oameni care castiga enorm de multi bani si care dau si inapoi. Singura problema este ca nu ai unde sa ii joci in Romania", a explicat Ion Tiriac.

Detinatorul licentei turneului de tenis de la Bucuresti a participat, marti, la conferinta de presa organizata cu ocazia schimbarii titulaturii competitiei din BCR Open Romania in BRD Nastase Tiriac Trophy.

Programat in perioada 17-25 septembrie la Arenele BNR si dotat cu premii in valoare de 368.450 de euro, turneul BRD Nastase Tiriac Trophy este singurul eveniment ATP World Tour 250 din Romania.

Ministrul Elena Udrea declara, in 2 iunie, ca ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va construi pe amplasamentul Patinoarului Flamaropol din apropierea Stadionului National, in parteneriat cu autoritatile Sectorului 2, o sala polivalenta cu 16.000 de locuri.

Cladirea in care functioneaza patinoarul ar urma sa fie demolata.

Elena Udrea a adaugat ca a fost ales acest amplasament pentru ca exista o serie de facilitati, printre care locuri de parcare.

Ea a adaugat ca investitia va fi mai mica de 50 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri