In teorie, este o idee buna sa iti achizitionezi produse de toaleta in recipiente mici atunci cand calatoresti, pentru a economisi spatiu si bani, pe care i-ai plati pe taxe de aeroport. Cu toate acestea, magazinele din aeroporturi taxeaza destul de mult aceste recipiente, pentru care turistii platesc pana la de opt ori pretul unui produs de dimenstiuni normale din supermarket. Vezi cum poti evita aceasta situatie.

Astfel, in contextul in care pasageriior care calatoresc in strainatate cu avionul nu le este permis sa aiba in bagajul de mana produse lichide in recipiente care depasesc 100 ml, creste numarul celor care platesc sume destul de mari pentru a achizitiona produsele de dimensiuni mici, scrie Daily Mail.

Studiile, realizate de site-ul de calatorii travelsupermarket.com, au aratat ca producatorii si comerciantii se folosesc de restricitiile impuse privind aceste produse si fixeaza preturi semnificativ mai mari decat cel ale produselor normale.

Astfel, cercetatorii au demostrat ca un spray antiperspirant standard Dove de 150 ml costa o lira (5,7 lei), in timp ce acest produs la demensiunile permise in avion (35 ml) costa 1,99 lire (11,4 lei).

De asemenea, in timp ce o sticla de apa de gura Listerine costa trei lire in mod normal, in magazinele de pe aeroporturi ajunge ca o sticluta de 35 ml sa coste peste o lira.

In aceasta situatie, turistii au doua variante. Acestia pot sa cumpere cat mai putin de pe aeroporturi si achizitioneze de la destinatie sau sa isi cumpere produsele de toalete inainte de a pleca si sa le distribuie in recipiente mici.

Sursa foto: icyabstract.onsugar.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Restrictii de trafic pe A2 din cauza unor lucrari la carosabil