Romania nu va mai fi prezenta, din 2016, in catalogul tiparit Neckermann, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Anca Pavel Nedea.

Oficialul ANT nu a precizat motivele acestei excluderi.

Mai mult de 80% dintre turistii straini care vin in Romania cu grupuri organizate prin agentiile de turism sunt pensionari, cu varste de peste 65 de ani, potrivit lui Alexandru Marginean, director in cadrul agentiei Karpaten Turism, reprezentantul Neckermann in Romania.

Segmentul cheie cu care Romania ar putea aduce mai multi turisti straini este turismul balnear, a spus Anca Pavel Nedea, potrivit Mediafax.

Una dintre masurile pe care ANT le are in vedere in acest sens este reducerea timpului de emitere a vizelor pentru turistii straini din piete tinta.

Peste 13 milioane de persoane...
Citeste si: Peste 13 milioane de persoane din UE au lucrat in turism, in 2017

"Pentru partea de agentii de turism avem in vedere deblocarea situatiei vizelor pe diferite piete cu potential pe care le urmaresc de foarte mult timp. Impreuna cu ministerul de resort, au fost pasi importanti facuti deja. Ne-am intalnit cu cei de la ANAT tocmai sa rezolvam problema vizelor pentru China, astfel incat sa generam o circulatie turistica mai usoara. De asemenea, in urmatoarele doua-trei luni maxim luam alte piete targhetate de ANAT. Vrem sa imbunatatim procedurile si sa scurtam durata de obtinere a vizelor pentru piete care isi doresc sa vina in Romania", a spus seful ANT.

Turistii chinezi vor putea primi astfel viza pentru Romania in doar cateva zile. Iar ANT se va orienta apoi si va extinde proiectul pentru turisti din alte piete precum Abu Dhabi, India, Polonia si Spania.

Sursa foto: 360b / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Ajutor de 200.000 de euro pentru investitii in statiuni balneare