Turistii romani au alocat in medie 250 de euro de persoana pentru city-break-urile de Ziua Indragostitilor in acest an, cu 50 de euro mai putin decat anul trecut, preferand destinatii precum Roma, Paris si Lisabona, iar vanzarile agentiei online Paravion au crescut cu 40% pentru Valentine's Day.

"Avand in vedere faptul ca, per ansamblu, vanzarile de city-break-uri au crescut, de la inceputul anului si pana in prezent, cu peste 55% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si cele pentru vacantele de Valentine’s Day au evoluat semnificativ. Ponderea city break-urilor de Valentine’s Day din totalul vanzarilor de pana acum este de 11%. De asemenea, comparativ cu 2015, in acest an au fost vandute cu 40% mai multe city-break-uri de Ziua Indragostitilor", a declarat intr-un comunicat Remus Visan, director general al Paravion, conform Mediafax.

Daca in 2015 cuplurile au platit 300 de euro in medie pentru o mini-vacanta romantica si au optat pentru destinatii precum Roma, Paris, Munchen si Praga, anul acesta s-au modificat lista de preferinte si bugetul. Astfel, indragostitii au platit in acest an 250 de euro in medie de persoana pentru un weekend romantic la Roma, Paris, Lisabona sau Amstredam.

Cel mai scump pachet de Ziua Indragostitilor vandut de Paravion in acest an a costat 950 de euro de persoana, destinatia fiind Dubai.Turistii si-au rezervat din timp vacantele de Valentine’s Day, 8 ianuarie fiind ziua cu cele mai multe achizitii de pachete, respectiv 8% din totalul city break-urilor de Ziua Indragostitilor.

In ceea ce priveste modalitatea de plata, romanii au preferat sa achite integral city break-urile de Valentine’s Day, avand in vedere ca sumele cheltuite pentru acest tip de vacante sunt relativ mici. Din totalul clientilor care au achizitionat pachete de Ziua Indragostitilor, doar 30% au optat pentru plata in doua rate, reprezentand avans si diferenta de achitat cu 14 zile inainte de plecare.

Paravion este cea mai mare agentie de turism online din Romania, care opereaza pe mai multe piete din Europa de Est si in Turcia, oferind servicii precum rezervari de bilete de avion, vacante, inchirieri auto si hotel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Beneficii extrasalariale preferate: cadouri, vacante si festivaluri