Organizatia de turism European Best Destinations a anuntat clasamentul celor mai bune plaje europene pentru anul acesta, unul dintre cele mai ravnite trofee in industria turismului. Destinatia care s-a clasat pe primul loc nu este din Grecia, ci dintr-o alta tara aflata la aproximativ 1.000 de kilometri de Romania, devenita o destinatie de vacanta tot mai cautata de romani, conform Adevarul.

Plaja din Golful Stiniva, de pe insula Vis (in Marea Adriatica), din Croatia a fost votata anul acesta cea mai buna alegere pentru vacanta estivala in urma voturilor venite din partea turistilor, dar si a specialistilor in turism. Topul celor mai bune plaje europene a fost anuntat de organizatia European Best Destinations, cu sediul la Bruxelles.

Turistii pot ajunge pe Insula Vis, apoi pe plaja Stiniva (considerata monument al naturii), dupa o calatorie de doua ore cu feribotul din portul Split. Plaja din partea de sud a insulei este incadrata de stanci, iar in zona pot fi vizitate mai multe pesteri. Locul destul de izolat si salbatic in care este situata Stiniva, dar si apa limpede si nisipul fin au facut ca anul acesta sa ocupe primul loc in clasament.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: tomertu / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa