China a inceput constructia celui mai mare aeroport din lume, la 67 de km de centrul orasului Beijing, care va fi inaugurat in 2019, scrie businessinsider.com.

Aeroportul va fi denumit Beijing Daxing si va fi accesibil pe autostrada sau cu trenul de mare viteza. Suprafata aeroportului din Beijing va fi de 18 kilometri patrati si va costa 12,1 miliarde de dolari.

Aeroportul va deservi initial 45 de milioane de pasageri, dar ar putea avea in cele din urma 100 de milioane de persoane.

Construirea structurii aeroportului necesita 57.000 de tone de otel si 56,5 milioane de metri cubi de beton. Doua companii aeriene mari din China vor avea hub-ul in aeroport si vor aduce cea mai mare parte a traficului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri