Un hotel de pe Transalpina a introdus plata prin intermediul criptomonedei Bitcoin, dupa mai multe solicitari primite din partea turistilor. Astfel, cei care isi propun sa innopteze la unitatea de cazare aflata in apropierea celebrei sosele pot plati folosind portofelul de Bitcoin.

Hotelul Popasul Regelui Transalpina a decis sa introduca plata prin intermediul monedei Bitcoin, conform unui comunicat de presa emis de catre acestia, in care precizeaza ca ar fi prima unitate de cazare din Romania care accepta acest tip de plata.

"Daca in trecut o plata se putea efectua numai numerar, mai apoi a aparut si optiunea de plata folosind cardul bancar, iar astazi tot mai multa lumea isi doreste sa poata achita un serviciu si prin Bitcoin. Am fost surprins de numarul tot mai mare al solicitarilor de acest gen, venite in special prin intermediul site-ului nostru, in special din partea turistilor din afara tarii. Am decis ca, incepand din acest sezon, toti turistii sa se poata bucura de frumusetile Transalpinei si sa poata achita serviciile oferite de noi si prin Bitcoin” a declarat Traian Cornea, manager al Hotelului Popasul Regelui Transalpina.

Transalpina este cea mai spectaculoasa, mai frumoasa si mai inalta sosea din Romania, ajungand in Pasul Urdelor la o altitudine de 2145 m. Supranumita si Drumul Regelui, Transalpina este soseaua care ne poarta printre nori de aproape 2000 de ani, strabatand 5 judete: Alba, Sibiu, Hunedoara, Valcea si Gorj. Soseaua traverseaza Muntii Parang de la Nord la Sud, este paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, fiind situata de altfel intre acestea, si leaga localitatea Sebes din judetul Alba de localitatea Novaci din judetul Gorj.

Transalpina gazduieste nenumarate obiective turistice de poveste, precum: Pestera si Manastirea Polovragi (situate la 15 km de Novaci, in Muntii Capatana), Pestera Muierilor (prima pestera electrificata din Romania), Ranca (cea mai populara statiune turistica de la Transalpina, aflata la o altitudine de 1600m, la poalele Varfului Papusa), Lacul Galcescu (cel mai mare lac glaciar din Muntii Parang, la o altitudine de 1925 m), Iezerul Muntinului, Lacul Oasa (panorame spectaculoase) si, nu il ultimul rand, Valea Frumoasei.

Soseaua se va deschide pentru turisti la data de 31 mai 2018, insa reprezentantii Sectiei Drumuri Nationale Targu Jiu au anuntat ca vor trimite utilaje pana dincolo de statiunea Ranca pentru a vedea care este situatia stratului de zapada. Daca totul este in regula, drumul printre nori va putea fi redeschis mai repede, insa totul va depinde de conditiile meteo din urmatoarea luna.

Pretul unei monede Bitcoin se ridica in momentul redactarii acestei stiri la 6.700 de dolari, valoarea totala a pietei ajungand la peste 113 miliarde de dolari, conform coinmarketcap.com

Sursa foto: By aaltair / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri