Valoarea voucherelor de vacanta a atins un nivel record in luna iunie 2018, de 125 milioane de euro, de 42 de ori mai mare fata de cele de 3 milioane euro din iunie 2017, potrivit ANAT.

"In iunie 2018 au fost emise 11,3 milioane de vouchere de vacanta pe hartie, care valoreaza peste 117 milioane de euro, si 274.000 de vouchere pe suport electronic, in valoare de aproximativ 7,8 milioane de euro. Cresterea considerabila de la 3 milioane de euro, in iunie 2017, la 125 milioane de euro, in iunie 2018, a fost impulsionata de acordarea acestor beneficii extra-salariale catre angajatii bugetari. Per total, intre ianuarie si iunie 2018, au fost emise aproximativ 14 milioane de vouchere pe hartie si in format electronic, care valoreaza aproximativ 148 milioane de euro. Aceasta suma este 5 ori mai mare fata de cea din 2017", a transmis ANAT.

Voucherele de vacanta au fost introduse pe piata din Romania in 2009, dar acordarea lor a fost oprita in sistemul public dupa un an, din cauza crizei economice, si de atunci a fost restrictionata an de an prin act normativ.

Pana anul trecut, doar angajatii din sistemul privat au primit vouchere de vacanta. Insa, in perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, si bugetarii primesc vouchere de vacanta in limita unui salariu minim pe economie/persoana.

De la 1 decembrie, in locul voucherelor de vacanta pe hartie sau electronice, bugetarii vor primi o indemnizatie, potrivit articolului 26 din Legea Salarizarii personalului platit din fonduri publice. Astfel, numarul si valoarea voucherelor de vacanta la nivel de tara vor scadea considerabil.

Citeste si: Seful ANAT: Voucherele de vacanta, o incercare timida, dar bine-venita

Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri