Planificarea unei vacante nu a fost niciodata mai simpla ca acum. Accesul la tehnologie si conexiunile rapide la retelele Wi-Fi au transformat modul in care calatorim. Asta nu inseamna ca nu mai este loc pentru noi si noi inovatii, indiferent ca vorbim de check-in, de rezervarea la hotel sau de realizarea unui plan de vacanta.

Compania aeriana British Airways si Founders Forum au organizat o competitie pentru startup-urile care dezvolta solutii si servicii inovatoare, care pot transforma experienta de calatorie a turistilor din intreaga lume. Iata trei idei de startup-uri indraznete care vor sa revolutioneze industria calatoriilor.

Pruvo

Pruvo vrea sa ii ajute pe utilizatori sa economiseasca bani chiar si dupa ce si-au rezervat cazarea, scrie mashable.com. Cum functioneaza aplicatia? Odata ce ti-ai facut rezervarea, o trimiti pe email catre Pruvo, care incepe o cautare personalizata a locurilor in care te poti caza in destinatia aleasa de tine. Practic, Pruvo cauta pe site-urile de rezervari hoteliere cele mai mici tarife, iar in momentul in care gaseste un tarif mai mic decat cel gasit de tine, iti trimite o notificare. Foarte important de stiut este faptul ca acest serviciu functioneaza doar in cazul rezervarilor care pot fi anulate gratuit.

Tribd

Tribd este o aplicatie care ii conecteaza pe turistii care calatoresc singuri. Serviciul te ajuta sa gasesti oameni cat mai compatibili cu tine, alaturi de care sa planifici urmatorul concediu sau pe care ii poti intalni atunci cand ajungi la destinatie.

Deocamdata, Tribd este disponibila pe iOS (nu si pe Android). Odata ce ai descarcat aplicatia, trebuie sa te loghezi folosind Facebook, sa iti creezi un profil si sa iti setezi preferintele de calatorie. Tribd iti va sugera persoane care au planuri de vacanta asemanatoare cu alea tale si iti va furniza chiar si un scor de compatibilitate.

Pluto

Pluto este o aplicatie creata special pentru cei care urasc sa-si faca asigurare de calatorie. Adica, Millennials. Cei care l-au creat pe Pluto stiu ca tinerii nu au incredere in asiguratori sau se gandesc ca, cel mai probabil, nu vor avea nevoie de o asigurare in vacanta ori, pur si simplu, nu vor sa mai aiba grija unei hartii. Asa ca au gasit o solutie!

Pluto face asigurari personalizate pentru fiecare turist, iar tot procesul dureaza mai putin de 3 minute. In plus, Pluto are si o componenta de responsabilitate sociala. La fiecare polita pe care o vinde, doneaza o lira unor ONG-uri care lupta pentru a limita impactul negativ pe care industria turismului il are asupra comunitatilor si mediului inconjurator.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri