Vă prezentăm în imagini și descriem pe scurt zece locuri frumoase din România, unde vă puteți caza în vacanță:

  1. Casa de Oaspeți Cincșor

  2. Castelul familiei Mikes din Zăbala

  3. Cuibul de lemn din Râșnov

  4. Pensiunea Atra Doftanei

  5. Harmonie - complex de căsuțe în copac

  6. Bârlogul Lodge din Someșul Rece

  7. Akasha Wellness Retreat din Peștera, Bran

  8. Pensiunea 5 Chirpici din Delta Dunării

  9. Nomadia Glamping Retreat de la malul mării

  10. Cuibul de la mare din Corbu

Casa de Oaspeți Cincșor

Casa de Oaspeți Cincșor

La poalele Carpaților, în centrul triunghiului Sibiu-Brașov-Sighișoara, se află Curțile din Cinșor. Casele de oaspeți sunt în clădirile istorice restaurate ale Parohiei Evanghelice (1624) și ale fostei Școli Evanghelice din 1910, construită în stil Art Nouveau de către arhitectul transilvănean Fritz Balthes.

În apropiere, biserica fortificată din Cincșor, menționată pentru prima dată în anul 1421, este deschisă după ce au fost terminate lucrările de restaurare.

Cele trei case de oaspeți: vechea școală, vechea casă parohială și casa țărănească oferă camere destinate cazării. Prețul pentru o noapte într-o cameră single începe de la 60 de euro, pentru o cameră mică și ajunge la 90 de euro pentru un apartament. Pentru o cameră dublă trebuie să plătiți de la 70 de euro la 100 de euro.

Sursa foto: Facebook Casa de oaspeți Cincșor

Castelul familiei Mikes din Zăbala

Castelul familiei Mikes din Zăbala

Istoria domeniului Mikes din Zabola datează din secolul al XV-lea, când deja exista o clădire fortificată cu un bastion pe locul castelului de astăzi. Clădirea a fost reconstruită de mai multe ori în secolele 17 și 18.

Pe la 1800, contele Mikes Benedek împreună cu soția sa, Sophie Moser de Schaffhausen, a mansardat conacul vechi când clădirea a căpătat forma curentă. Mai târziu, contele Mikes Ármin a construit o nouă clădire, Castelul Nou, pentru musafiri.

În timpul celui de al II-lea Război Mondial clădirile au fost jefuite și domeniul devastat. În 1949 proprietatea a fost naționalizată și familia evacuată. Castelul și-a schimbat funcția de mai multe ori fiind la început sat de vacanță al presei comuniste, iar mai târziu orfelinat, școală și sanatoriu.

Proprietatea a fost revendicată de succesorii familiei Mikes, familia Roy-Chowdhury, în 1999. În 2005, familia a intrat în posesia domeniului. Parte a clădirilor (The Machine House, The New Castle, The Old Saddle House, The Garden House and the Old Stables) împreună cu parcul englezesc înconjurător servesc ca un hotel castel.

Pentru o noapte în castelul înconjurat de istorie, în camerele mari și impunătoare, fără mic dejun, puteți plăti între 784 de lei și 2.450 de lei.

Sursa foto: Facebook Zabola Estate

Cuibul de lemn din Râșnov

Cuibul de lemn din Râșnov

Cuibul de lemn din Râșnov, județul Brașov, impresionează, în primul rând, prin arhitectura clădirilor. Spațiul de cazare pune la dispoziție camere cu vedere spre munte, saună și activități turistice organizate. Doritorii se pot caza în camere duble, apartamente și camere duplex. Dacă nu vreți să înnoptați, puteți rămâne la masă, pe terasa restaurantului.

Sursa foto: Facebook Cuibul de lemn

Pensiunea Atra Doftanei

Pensiunea Atra Doftanei

Pentru grupuri de prieteni de patru până la opt persoane, pensiunea Atra Doftanei promite nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și o arhitectură modernă și peisaje verzi și pline de viață. Pensiunea, situată la 90 de kilometri de București, are 9 camere și o grădină imensă ce se întinde până pe malul lacului Păltinu. Pensiunea are și un restaurant gourmet, dacă nu puteți rămâne peste noapte și doriți doar o escapadă de o zi.

În această perioadă, prețul unei camere pentru o persoană este de 390 de lei, iar o cameră dublă costă 450 de lei, micul-dejun fiind inclus. În weekend, rezervările se fac pentru minimum două nopți. Camerele nu sunt dotate cu frigider, minibar sau aer condiționat, dar au terasă cu vedere spre lac și încălzire prin pardoseală.

Sursa foto: Facebook ATRA

Harmonie - căsuța în copac

Harmonie - căsuța în copac

Harmonie este un complex compus din vile și case în copac, localizat în Predeal, cu o panoramă către munții Bucegi, Piatra Craiului și Pârâul Rece. Complexul este compus din 5 vile din buștean, 3 case în copac și un observator. Spațiile se închiriază în regim imobiliar și de agrement de scurtă și lungă durată.

Sursa foto: Harmonie Predeal

Bârlogul Lodge

Bârlogul Lodge

În Someșul Rece, județul Cluj, România, turiștii se pot caza în Bârlogul Lodge, unde au piscină cu peisaj montan și cadă cu hidromasaj. Spațiul are 10 dormitoare și 16 paturi, în total.

Dacă alegeți să vă cazați în luna octombrie, ar urma să plătiți circa 1.500 de lei pentru o noapte, potrivit Airbnb.

Sursa foto: Airbnb.com

Akasha Wellness Retreat

Akasha Wellness Retreat

Dacă doriți mai mult decât o cazare, și poate practicați yoga, ați putea încerca o ședere la Akasha Wellness Retreat, un refugiu dedicat yoga, situat în satul Peștera din Bran, la 1.000 de metri altitudine, înconjurat de păduri și munți.

Pentru două nopți, cei interesați trebuie să plătească de la 140 la 180 de euro, fiind incluse și ședințele de yoga. Pentru un meniu puteți plăti între 50 și 75 de euro de persoană.

Sursa foto: Facebook Akasha Wellness Retreat

Pensiunea 5 Chirpici din Delta Dunării

Pensiunea 5 Chirpici din Delta Dunării

Pentru cei care aleg o vacanță în Delta Dunării și mizează pe tradiționalul locului, pensiunea „Cinci Chirpici” din Delta Dunării cazează turiștii în cinci căsuțe cu arhitectură specifică zonei Deltei Dunării, realizate din materiale naturale: chirpici, piatră, lemn, stuf, iar la exterior tencuială din lut cu spoială de var alb, cu accente decorative albastre. Fiecare cameră are terasă exterioară deschisă dar, acoperită, iar, în interior, cuprinde vestibul, baie și spațiul de dormit.

Capacitatea totală de cazare a pensiunii este de 29 de persoane distribuită în 8 camere duble sau single și un apartament de familie rustic.

Pentru un sejur de două nopți, un adult ar trebui să plătească 180 de euro, iar pentru trei nopți, ar trebui să scoată din buzunar 250 de euro. Camera single costă 80 de euro pe noapte, camera dublă, 100 de euro, iar apartamentul de familie rustic, 160 de euro.

Sursa foto: Facebook 5 chirpici

Nomadia Glamping Retreat

Nomadia Glamping Retreat

Nomadia glamping (glamorous camping) retreat are, până acum, doar o pagină de Facebook prin intermediul căreia se pot face rezervări. Corturile amenajate aproape de malul mării sunt departe de cele cu care suntem obișnuiți când călătorim o zi sau două la mare.

Costul unei nopți de cazare pentru un cort de două persoane în lunile iunie și septembrie este de 400 de lei de duminică până joi și 500 de lei de vineri până duminică. În iulie și august, costul este de 500, respectiv 600 de lei, cu micul-dejun inclus.

Felinarele și luminile cu care sunt decorate spațiile creează, într-adevăr, o atmosferă diferită și specială pentru doritorii care vor să aleagă o cazare inedită.

Facebook: Nomadia Glamping Retreat

Cuibul de la mare

Cuibul de la mare

Cuibul de la mare, situat în Corbu, oferă camere pentru una sau două persoane, dispunând de trei pavilioane: brâncovenesc, săsesc și românesc. Spațiul are și zone comune: grill, zona de hamace, logia de la etaj sau terasa de la parter.

Cuibul pune la dispoziție free bar, care include sirop, apă, cafea, ceai, țuică, bere și vin, umbrelă, șezlong și saltea, jucării pentru plajă, biciclete, corturi și cărți.

Prețurile nu sunt, însă, afișate.

Sursa foto: Cuibul de la mare, Corbu

Sursa foto: Facebook Cuibul de la mare, Corbu | mariansterea.ro