Industria turismului încă trăieşte, dar este afectată profund şi are nevoie să găsească soluţii pentru ca oxigenul atât de necesar să nu vină după deces, a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR).

"Primul mesaj pe care vreau să-l transmit către toată lumea este că această industrie minunată încă trăieşte, încă există, chiar dacă este decimată şi afectată profund. În fiecare zi se mai adaugă antreprenori care nu fac faţă acestei situaţii şi sunt obligaţi să abandoneze. Un mesaj pe care îl transmitem tuturor autorităţilor şi colegilor noştri din industrie este să strângă rândurile şi să găsească soluţii pentru ca oxigenul atât de necesar să nu vină după deces. Nimeni nu mai are nevoie de oxigen după ce a închis ochii... Pandemia va trece şi în aceste moment trebuie ca împreună să ne mobilizăm pentru ce se întâmplă după... Toate aceste lucruri trebuie făcute azi, ieri, alaltăieri. Este destul de târziu şi mesajul nostru este de urgentare. Nu arătăm cu degetul, nu trebuie să facă autorităţile singure, nu trebuie să facem noi singuri. Nu putem decât împreună", a spus Anastasiu, citat de Agerpres.

Acesta a menţionat, totodată, că dialogul industriei cu autorităţile a fost unul intens, însă există probleme în privinţa implementării soluţiilor propuse.

"Industria turismului, care cuprinde dincolo de restaurante, hoteluri şi agenţii de turism, ghizii şi tot ce înseamnă evenimente a fost mai mult decât afectată şi este în continuare. Un an complicat în spatele nostru. Se pare că şi în faţa noastră va fi un an nu foarte simplu. Din punctul acesta de vedere, trebuie să recunosc să sunt mândru de modul în care industria a reuşit să supravieţuiască până în acest moment. Din fericire, dialogul cu autorităţile a fost unul extrem de intens. Am avut tot felul de schimburi de idei şi de soluţii. Au fost foarte multe propuneri din partea noastră puse pe masă şi preluate de autorităţi atât la nivel central, cât şi la nivel local, dar sunt probleme cu implementarea. Lucrurile vin destul de greu şi chiar dacă la nivel de miniştri deschiderea este maximă, atunci când discutăm despre detalii lucrurile se complică", a atenţionat preşedintele CDR.

Grupul de Lucru pentru Turism din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Alianţa pentru Turism (APT) organizează, luni, o conferinţă de presă legată de modul în care pandemia de COVID-19 a afectat turismul românesc.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri