Numarul de turisti straini care au sosit in Romania a crescut, in martie cu 20,4% mai mare fata de luna corespunzatoare a anului trecut, iar din cei 4,7 milioane care au intrat in tara, 58,5% au fost din statele Uniunii Europene, potrivit Institutului National de Stratistica (INS).
Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in martie au insumat 4.493.000, in crestere cu 11,7% fata de cele din luna corespunzatoare a anului trecut. Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in martie 78% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,% din numarul total de sosiri, ponderi aproximativ egale cu cele din perioada similara a anului trecut.

Sosirile in hoteluri detin in martie circa 76,7% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare si au crescut cu 9,4% fata de martie 2006. Numarul celor care s-au cazat in tabere de elevi si prescolari, hanuri si popasuri turistice a scazut cu sub un procent fata de luna martie a anului precedent.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in martie au insumat 11.889.000, in crestere cu 5,5% fata de c ele din martie 2006. innoptarile turistilor romani si straini in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in martie, 81,6% din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 18,4%, ponderi aproximativ egale cu cele din luna corespunzatoare a anului trecut. Cresterea fata de martie 2006 a fost determinata in principal de hoteluri pentru tineret si pensiuni turistice rurale.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost, in martie, de 4.771.000, in crestere cu 20,4% fata de martie 2006. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,7 %). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 58,5% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost, in martie, de 7.313.000, in crestere cu 25%, comparativ cu luna martie 2006. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate (81,1% din numarul total de plecari).

Totodata, sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in primul trimestru al anului 2007 au insumat 12.110.000, in crestere cu 9,7% fata de cele din trimestrul I al anului 2006. Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat, in primul trimestru, 78,9% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 21,1% din numarul total de sosiri, ponderi aproximativ egale cu cele din primele trei luni ale anului trecut. Cresteri insemnate s-au inregistrat la majoritatea tipurilor de structuri de primire turistica, cu exceptia campingurilor, taberelor de elevi si prescolari si casutlore turistice.

innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in trimestrul I al acestui an au insumat 29.222.000, in crestere cu 3,1% fata de cele din trimestrul I al anului trecut. innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 79,9 % din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 20,1% din numarul total de innoptari.

Cresteri insemnate a innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare s-au inregistrat in urmatoarele tipuri: hoteluri pentru tineret (+ 99,4%), hosteluri (+ 52,9%), pensiuni turistice rurale (+ 42,2%), hanuri (+40,9%). Scaderi fata de trimestrul I al anului trecut s-au inregistrat la campinguri (-17,5%), vile turistice (-16,4%) si casute turistice (-5,4%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri