Operatorul aerian low-cost SkyEurope Holding AG a anuntat schimbari in structura echipei sale manageriale, fondatorul renuntand la pozitia de CEO pentru a se concentra asupra dezvoltarii companiei
Fondatorul companiei SkyEurope, Christian Mandl, a renuntat la pozitia de CEO detinuta inca de la infiintarea companiei, noul director executiv fiind Jason Bitter, care a ocupat anterior pozitia de director executiv adjunct. Nemaifiind implicat direct in managementul operational, Christian Mandl isi va concentra activitatea pentru dezvoltarea strategica a SkyEurope, in mod special in proiectul de intrare pe piata de profil din Rusia, si in cel de infiintare a unei companii de leasing aeronoave in cadrul grupului. In continuare, Cristian Mandl va fi implicat in Investor Relations si Corporate Communications.

“Este o evolutie naturala pentru un atreprenor, sa renunte la activitatile manageriale de zi cu si sa delege aceste activitati catre echipa de profesionisti, iar in continuare atentia sa fie acordata dezvoltarii strategice a activitatii”, a declarat Christian Mandl. Comitetul director al filialei slovace SkyEurope Airlines, va fi compus din Jason Bitter, CEO & director de operatiuni, Nick Manoudakis in pozitia de director financiar, Karim Makhlouf, director comercial si Klaus Niedl ca director de resurse umane.

Compania a inregistrat in primul trimestru al acestui an pierderi operationale de 17,2 milioane de euro, acestea fiind insa in scadere comparativ cu perioada similara din 2006 cand operatorul aerian a inregistrat pierderi operationale de 26,3 milioane de euro. Veniturile companiei in primele trei luni din 2007 au crescut cu 35,1%, compania transportand un total de 1,2 milioane de pasageri, in crestere de la 870.000 pasageri in trimestrul unu din 2006.

SkyEurope Airline a fost infiintata pe 6 septembrie 2001 de catre Christian Mandl si Alain Skowronek. Avand principalele baze operationale in Bratislava , Budapesta, Cracovia, Praga si Viena, SkyEurope a transportat trei milioane de pasageri anul trecut. Compania opereaza o retea de 92 de rute, pe 39 de destinatii in 19 tari europene, avand in prezent o flota de 14 avioane Boeing 737. Pana la sfarsitul anului 2010 SkyEurope va opera cu o flota de 32 aeronave Boeing 737-700 Noua Generatie. SkyEurope are peste 850 angajati si este listata la bursele din Viena si Varsovia din data de 27 septembrie 2005.

Sky Europe este prezenta in Romania din decembrie 2005 si pana la inceputul anului 2007 a operat o singura destinatie, Bucuresti – Bratislava (cu posibilitatea de transfer cu shuttle bus de la Bratislava la Viena). Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, SkyEurope a introdus o noua destinatie pe piata din Romania, Bucuresti – Roma (aeroportul central Fiumicino) iar din 25 martie 2007, odata cu deschiderea unie noi baze operationale la Viena, cursa Bucuresti – Bratislava a fost inlocuita cu Bucuresti – Viena.

Pe piata locala opereaza zece companii aerine low-cost, si anume Blue Air, My Air, Wizz Air, Sky Europe, Alpi Eagles, Wind Jet, Meridiana,Germanwings si Clickair.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri