Muntele Hornelen, pe coasta de vest a Norvegiei, este cea mai nouă atracție deschisă doritorilor de cățărare și senzații tari, și este destul de ușor accesibil și pentru români.

Din 18 iunie 2023, muntele Hornelen din Norvegia poate fi parcurs pe un traseu de via ferrata, un proiect care a durat aproape un deceniu. Via ferrata (”drum de fier”) este un traseu montan prevăzut cu cabluri, scări, poduri trepte și scoabe metalice prinse în stâncă. Deși poate părea riscant, în realitate pericolul este extrem de redus.

Norvegienii susțin că muntele Hornelen este cea mai înaltă faleză din lume, măsurând 860 de metri. Traseul oferă o panoramă spectaculoasă a celebrelor fiorduri scandinave și, pentru cei pasionați de ocultism, muntele are și reputația de loc de adunare a vrăjitoarelor.

Compania care operează via ferrata de pe Hornelen a creat trei trasee. Cel mai simplu durează în jur de 2-3 ore și poate fi parcurs și de copiii peste 12 ani. Prețul este de doar 93 de euro iar rezervările se fac online, AICI. Traseul mediu durează 9 ore, este accesibil de la 14 ani în sus și costă 127 de euro. Cel mai dificil, de 9 ore, a fost botezat ”drumul regelui Olaf”, după un monarh norvegian care l-ar fi parcurs acum mai bine de 1.000 de ani. Este doar pentru cei peste 16 ani și costă 144 de euro. Prețurile sunt la fel și pentru adulți.

Este cu atât mai tentant pentru amatorii de cățărare de la noi cu cât în România există doar câteva trasee de via ferrata. Cel mai apropiat de București este la Cheile Râșnoavei.

Sursa foto: Hornelen Via Ferrata

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri