Dacă îți planifici următoarea vacanță, trebuie să ai în vedere și că în anumite locuri din Europa ai câteva restricții în plus pe listă, de care trebuie să ții cont. Autoritățile dintr-o cunoscută destinație de vacanță din Europa au luat o decizie neașteptată, de a interzice accesul cu trollerele care au roți.

Orașul din Croația care a interzis trollerele cu roți

Autoritățile din Dubrovnik, Croația au decis să interzică accesul în partea veche de oraș cu trollerele care au roți. Motivul este unul cât se poate de simplu și anume zgomotul pe care acestea le fac și care îi deranjează constant pe localnici.

Dubrovnik Croatia, interzicere trollere cu rotiDubrovnik, Croația. Sursa foto: Pexels

Dubrovnik este o destinație intens căutată și vizitată de turiștii din întreaga lumea, fiind pe lista destinațiilor de vacanță și pentru români. În tot timpul anului, dar mai ales în sezonul estival, orașul se umple de turiști care vin și pleacă constant și care cară după ei trollere care creează un zgomot infernal. Noile reguli impuse de autoritățile din Dubrovnik interzic, însă, acest lucru, ceea ce înseamnă că turiștii nu vor avea de ales decât să-și care bagajele în brațe, pe străzile orașului său vechi din Dubrovnik, potrivit timeout.com.

Noua politică a fost anunțată de primarul orașului, Mato Franković, care spune că este o încercare de a reduce cantitatea de poluare fonică din oraș. Deocamdată, vizitatorilor li se va permite în continuare să aibă valize cu roți, dar nu li se va permite să folosească efectiv roțile. Cei care vor fi auziți că își cară valizele cu roți pe jos ar putea primi o amendă usturătoare de 265 de euro.

Dubrovnik vrea să schimbe regulile pentru bagaje pe termen mai lung

Interdicția de transporturi cu roți intră în vigoare în această vară, dar se pare că face parte dintr-un plan mai mare de a interzice turiștilor să poarte valize în Dubrovnik. Din noiembrie, administrația locală intenționează să pună în aplicare un sistem prin care călătorii să depună bagajele în afara orașului pentru ca mai apoi acestea să fie transportate direct la adresele lor prin curieri.

Un lucru de remarcat este că nu toată lumea poate transporta fizic o geantă, iar până când sistemul adecvat de depozitare și livrare nu este implementat în noiembrie, nu pare să existe un plan în vigoare pentru vizitatorii care nu au interdicții de a ridica greutăți sau pentru persoanele în vârstă.

În prezent, Dubrovnik este una dintre cele mai populare destinații din Croația. Cunoscut pentru orașul vechi cu ziduri, priveliști sublime la mare și plaje care par desprinse din altă lume, Dubrovnik este plin de turiști și a fost numit recent cel mai aglomerat loc din Europa.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri