Turbulențele nu sunt cel mai așteptat fenomen pe parcursul unui zbor, mai ales dacă faceți parte din categoria pasagerilor care au teamă de zboruri. Iată care sunt zece rute în care turbulențele sunt deja o obișnuință și pentru care e bine să vă pregătiți psihologic.

Potrivit Serviciului de Meteorologie, turbulența este „mișcarea neregulată a aerului care rezultă din vârtejuri și curenți verticali”. În cazuri uşoare, poate provoca câteva mișcări, însă, în scenariile negre, poate fi o experiență dificilă cu obiectele dislocate, scăderi puternice în altitudine și panică generală a pasagerilor.

În total, aproximativ 65.000 de zboruri se confruntă cu turbulențe moderate în fiecare an, iar aproximativ 5.500 se confruntă cu turbulențe severe, conform Centrului Național de Cercetare Atmosferică, notează METRO.co.

Deci, dacă sunteți în căutarea mai multor zboruri fără denivelări, Turbli a analizat circa 150.000 de rute pentru a găsi cele mai ”periculoase” călătorii din 2023.

TOP 10 zboruri care sunt definite de turbulențe

Iată care sunt cele ”agitate„ zboruri din lume, potrivit datelor analizate de Turbli:

  • Santiago (SCL) – Santa Cruz (VVI)
  • Almaty (ALA) – Bishkek (FRU)
  • Lanzhou (LHW) – Chengdu (CTU)
  • Centrair (NGO) – Sendai (SDJ)
  • Milano (MXP) – Geneva (GVA)
  • Lanzhou (LHW) – Xianyang (XIY)
  • Osaka (KIX) – Sendai (SDJ)
  • Xianyang (XIY) – Chengdu (CTU)
  • Xianyang (XIY) – Chongqing (CKG)
  • Milano (MXP) – Zurich (ZRH)

Zborul Milano - Geneva a ocupat poziţia a cincea în clasament, alături de ruta Milano - Zurich, pe locul zece.

Acest lucru se datorează faptului că, după cum explică Ignacio Gallego Marcos, fondatorul Turbli, rutele în regiuni muntoase tind să aibă parte de turbulențe serioase.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri