Fergus Imobiliare, parte a grupului Tiriac, a demarat recent un nou proiect pe piata spatiilor de birouri, City Business Centre, operational din octombrie 2005.

City Business Centre va fi o cladire de birouri cu o suprafata de 3.300 de metri patrati in zona semi-centrala de nord vest a Bucurestiului, langă complexul comercial Orhideea, centrul avand patru niveluri cu o suprafata medie, pe nivel, de 800 de metri patrati ce pot fi configurati conform standardelor viitorilor clienti.

In ultimul an, piata a fost martor al unei cresteri semnificative a cererii de spatii de inchiriat venite atat din partea companiilor care s-au relocat, cat si din partea companiilor multinationale care si-au deschis noi reprezentante si sedii in Romania.

Companiile de IT & Telecom au solicitat spatii de birouri noi pentru infiintarea de call-center si back-up office, pe langa aceasta industrie, o importanta parte a cererii a fost reprezentata de banci si institutiile financiare, acestea, alaturi de sectorul IT, au reprezentat cresterile cele mai semnificative in 2004.

Anul trecut, cererea de spatii de birouri a continuat sa fie in cresetere, totalul tranzactiilor situandu-se la un nivel de 130.000 metri patrati inchiriati, cererile de peste 2.000 de metri patrati nu au mai fost o exceptie, acestea reprezentand peste 75 la suta din totalul tranzactiilor.

In conditiile unei oferte destul de reduse, rata medie de ocupare a spatiilor de birouri a fost foarte mare, situandu-se la un nivel de aproximativ 90 la suta, avand in vedere cererea foarte mare de pe piata, specialistii apreciaza ca oferta City Business Centre va fi rapid absorbita.