Desi planurile de dezvoltare ale operatorilor hotelieri vor fi foarte reduse anul acesta, exista posibilitatea inregistrarii de cresteri pe segmentele hotelurilor cu buget redus, de 2-3 stele, care permit cazarea pe o perioada prelungita, se arata intr-un raport al companiei BNP Paribas Real Estate.
“Pot aparea oportunitati ca urmare a lipsei acestui tip de oferta pe anumite piete si a precautiei tot mai accentuate a clientilor”, mai considera consultantii companiei imobiliare.

Potrivit acestui raport, investitiile in hoteluri pe piata europeana au scazut de la 18 miliarde euro in 2007, pana la 11 miliarde euro in 2008. Ratele de capitalizare difera tot mai mult pentru activele de calitate si cele de clasa a doua, facandu-se o diferenta clara in functie de calitatea proprietatilor.

Si in 2009 planurile de dezvoltare ale unora dintre operatori ar putea fi reduse, ceea ce se va reflecta in stoparea constructiei unor proiecte noi. Piata tranzactiilor din Marea Britanie a generat cel mai mare volum al investitiilor, fiind urmata de Franta si Germania. Scaderi drastice de pana la 50% ale volumului de investitii au fost inregistrate in Spania si Italia, reflectand dificultatile financiare ale investitorilor interni, care sunt majoritari pe ambele piete.

In comparatie cu celelalte regiuni, in Europa s-a inregistrat cel mai redus volum de turisti straini in 2008. Rata de crestere a sosirilor, de 4%, inregistrata intre 1995-2007 s-a diminuat la jumatatea lui 2008 si a inceput sa scada semnificativ la sfarsitul anului. In 2009, volumul sosirilor de turisti va stagna, estimeaza studiul BNP Paribas Real Estate.

Companiile isi reduc cheltuielile, iar calatoriile de afaceri ar putea scadea in acest an. Cei care calatoresc in interes de afaceri ar putea sa aleaga variante inferioare de transport.

Destinatiile interne ar putea fi avantajate de aceasta situatie. Cererea s-ar putea reorienta de la calatoriile pe distante lungi la cele pe distante scurte, iar vacantele ar putea fi petrecute tot mai des in tara de origine, se precizeaza in raportul companiei de consultanta imobiliara.

Cererea pentru turism ar putea deveni tot mai polarizata, fiind dominata de destinatiile de lux si cele pentru buget redus. 2009 va fi un an dificil pentru turism, dar exista si oportunitati pentru hotelieri, prin promovarea destinatiilor interne", se mai arata in raport.

Majoritatea lanturilor hoteliere si-au modificat planurile de extindere si sunt mult mai interesate de contracte de inchiriere si management, considera consultantii BNP Paribas RE.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri