Atat extinderea unitatilor deja existente, cat si constuirea altora noi, va face ca piata hoteliera din Bucuresti sa se imbogateasca cu inca 600 de camere anul acesta, arata un studiu al al companiei de consultanta imobiliara CBRE | Eurisko.

Potrivit aceluiasi studiu, pana la sfarsitul lui 2011 pe piata Capitalei vor aparea 8 hoteluri noi, care vor creste cu circa 30% numarul de camere existente.

In 2008, cand au aparut peste 2.500 de camere de hotel noi pe piata, a dus la cresterea cu 30% a ofertei de cazare, astfel ca in prezent oferta de spatii de cazare din Capitala este de circa 10.300 de camere, distribuite in 118 hoteluri de 1 pana la 5 stele.

Noile unitati deschise anul trecut, cu o capacitate de peste 100 de camere, au fost Rin Grand (1480 de camere), Radisson Bucuresti (424 de camere), Ramada Plaza (300 de camere) si Hello (156 de camere).

Bucurestiul este in principal o destinatie de afaceri, segment care reprezinta 85% din totalul clientilor hotelurilor bucurestene. Circa 95% din clientii straini ai hotelurilor sunt europeni si sosesc in Romania cu avionul, fie cu curse de linie, fie cu operatori low-cost.

Din cauza crizei financiare, in ultimul trimestru al anului trecut s-a inregistrat, in Capitala, un declin de 12% a venitului pe camera disponibila (RevPAR), unul dintre cei mai important indicatori din industria hoteliera.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
CBRE: 6 MIL. mp din ECE, in responsabilitatea unei romance