CBRE | Eurisko: 600 de camere noi pe piata hoteliera din Bucuresti in 2009

Atat extinderea unitatilor deja existente, cat si constuirea altora noi, va face ca piata hoteliera din Bucuresti sa se imbogateasca cu inca 600 de camere anul acesta, arata un studiu al al companiei de consultanta imobiliara CBRE | Eurisko.
Potrivit aceluiasi studiu, pana la sfarsitul lui 2011 pe piata Capitalei vor aparea 8 hoteluri noi, care vor creste cu circa 30% numarul de camere existente.

In 2008, cand au aparut peste 2.500 de camere de hotel noi pe piata, a dus la cresterea cu 30% a ofertei de cazare, astfel ca in prezent oferta de spatii de cazare din Capitala este de circa 10.300 de camere, distribuite in 118 hoteluri de 1 pana la 5 stele.

Noile unitati deschise anul trecut, cu o capacitate de peste 100 de camere, au fost Rin Grand (1480 de camere), Radisson Bucuresti (424 de camere), Ramada Plaza (300 de camere) si Hello (156 de camere).

Bucurestiul este in principal o destinatie de afaceri, segment care reprezinta 85% din totalul clientilor hotelurilor bucurestene. Circa 95% din clientii straini ai hotelurilor sunt europeni si sosesc in Romania cu avionul, fie cu curse de linie, fie cu operatori low-cost.

Din cauza crizei financiare, in ultimul trimestru al anului trecut s-a inregistrat, in Capitala, un declin de 12% a venitului pe camera disponibila (RevPAR), unul dintre cei mai important indicatori din industria hoteliera.

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri