Compania aeriana de linie Tarom va incepe sa zboare o noua ruta, incepand cu data de 2 septembrie 2009, care va face legatura intre Bucuresti si orasul francez Lyon.
Tarom va opera 4 zboruri directe pe saptamana de la Bucuresti catre Lyon in zilele de luni, miercuri, vineri si sambata, cu plecari din Bucuresti la ora locala 13:15, sosiri la Lyon la ora locala 15:00 si plecari din Lyon la ora locala 16:00, sosiri la Bucuresti la ora locala 19:45.

Pentru a marca deschiderea noilor zboruri directe catre Lyon, Tarom a introdus tarife speciale, care incep de la 155 euro (toate taxele incluse). Lyon, este a doua destinatie operata de Tarom in Franta, dupa Paris.

Orarul de zbor a fost conceput pentru a raspunde cerintelor pasagerilor care calatoresc pe rutele interne ale Tarom, asigurandu-le acestora conexiuni rapide catre Lyon, prin Bucuresti.

„Franta a fost dintotdeauna o destinatie traditionala pentru transportatorul national. Tarom opereaza zboruri directe la Paris inca din 1920”, a declarat Ruxandra Brutaru, director general al companiei.

Linia aeriana opereaza zboruri catre 3 continente, oferind peste 40 de destinatii in tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Transportatorul are in prezent peste 300 de decolari saptamanale. In anul 2008 Tarom a transportat peste 2 milioane de pasageri, pe curse regulate si charter, inregistrand o crestere de 3% fata de anul anterior.

Tarom a inregistrat in 2008 venituri de 404 milioane dolari (288,5 milioane euro), cu circa 10% mai mari decat veniturile din 2007.

Compania aeriana a inregistrat o scadere de 14,2% a numarului de pasageri transportati in perioada ianuarie-iunie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 703.700 de pasageri, potrivit datelor publicate de Asociatia Companiilor Aeriene Europene (AEA).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri