Operatorul low-cost Blue Air estimeaza venituri de pana la 3 milioane de euro provenite din cele cinci noi destinatii pe care le va introduce, in urma parteneriatului incheiat cu compania italiana Blue Panorama, parte a Distal Group.
De asemenea, pentru cele cinci zboruri noi, operatorul cu tarife scazute preconizeaza un numar de 20.000 de pasageri transportati pana in mai 2011.

Cel cinci destinatii, pe care Blue Air, in parteneriat cu compania italiana, le va opera incepand din luna mai, vor fi Bangkok si Havana, in afara Europei si trei destinatii italiene - Palermo, Torino Casele si Lamezia Terme.

“Pasagerii vor fi transportati pana la Roma de Blue Air, apoi vor fi preluati fie de Blue Panorama pentru zborurile din afara Europei, fie de Blue Express pentru destinatiile italiene”, a explicat Adrian Ionascu (foto), director general al Blue Air, care a adaugat ca acest parteneriat va duce la o crestere de 4-5% a traficului Blue Air in relatia cu Italia.

Preturile biletelor pentru capitala Cubei pornesc de la 370 euro pe segment (perioada 10 mai - 28 iunie si 13 septembrie - 30 octombrie) si respectiv de la 519 de euro pe segment pentru intervalul cuprins intre 5 iulie si 6 septembrie.

Catre Bangkok, Blue Air va oferi zboruri care pornesc de la 350 euro in perioada 13 mai - 28 iunie si 13 septembrie - 30 octombrie, respectiv 500 euro pentru perioada 5 iulie - 6 septembrie.

"Prin cursele catre Bangkok si Havana deschidem strategia de extindere pe piata externa. Vom viza intr-o prima etapa doar destinatiile de vacanta, urmand ca in urmatorii ani sa evaluam posibilitatea introducerii de curse pentru segmentul business. Cursele catre cele doua destinatii vor fi organizate in parteneriat cu Blue Panorama, care face parte din holdingul Distal, fiind una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa de Vest", a mai spus Ionascu.

De asemenea, Blue Air a semnat un contract de supervizare a serviciului de handling pe toate aeroporturile din Italia.

In plus, colaborarea cu Distal Group va oferi accesul companiei Blue Air la vanzarea de bilete prin GDS (Global Distribution System), sistem care va oferi o mai buna penetrare a ofertelor pe piata internationala.

Prin parteneriatul cu Distal Group, Blue Air vizeaza atingerea unei pozitii strategice pe piata europeana si deschiderea catre piata internationala. In decursul anului 2010, reprezentantii Blue Air si managementul Distal Group vor explora posibilitatile de a extinde acest parteneriat.

Blue Panorama este o companie aeriana privata, detinuta de omul de afaceri italian Franco Pecci. Compania a inceput operarea in decembrie 1998.

Blue Panorama efectueaza zboruri spre Brazilia (de pe aeroportul milanez Malpensa), Cuba (din Milano Malpensa, Roma Fiumicino si Bologna), Madagascar (din Milano Malpensa si Roma Fiumicino) si catre Mexic (din Roma si Bologna), potrivit site-ului companiei.

Blue Air a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 140-150 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul 2008, dar sub estimarile initiale de 170 milioane euro.

Linia aeriana a transportat, in 2009, 1,7 miloane pasageri, cu un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75%.

Compania aeriana are in prezent 830 de angajati.Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri